Lista najvrednijih brendova na svetu ima i novitete: Zum ušao na velika vrata

Izvor: B92, 29.Okt.2020, 10:20

Lista najvrednijih brendova na svetu ima i novitete: Zum ušao na velika vrata

Interbrend je objavio rang listu 100 najboljih globalnih brendova za 2020. godinu, u koju su prvi put ušli Instagram, Jutjub i Zum.

Komunikacione kompanije koje kroz oluju kovid 19 krize brode bolje od ostalih sektora napravile su proboj, pa su tako prvi put u to društvo ušli Instagram (19), Jutjub (30) i Zum (100), ali i ostali iz te branše su značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povećali svoje vrednosti i plasmane.

Tako je Spotifaj (70) zabeležio rast vrednosti robne marke za 52 odsto na 8,4 milijarde dolara, skočivši 22 mesta na lestvici, dok je Netfliks dospeo na 41. mesto sa porastom od 41 odsto na 12,7 milijardi dolara.

Tesla (40) se ponovno ukrcala na listu nakon što je već bila u tom društvu 2017. godine, ali je posle odatle ispala.

Ovog puta je tu sa namerom da ode prema samom vrhu. Povratnik je i Džoni Voker (98), što je nekako i primereno za ova krizna vremena uz snažan trend samoizolacije, prenosi Indikator.

Brendovi tehnoloških kompanija dominiraju među prvih 10 u ovogodišnjem izveštaju.

Epl, Amazon i Majkrosoft su zauzeli prva tri mesta, svi s velikim porastom vrednosti. Guge (4) je nakon 2012. ispao iz društva sa samog vrha, a Samsung se prvi put u istoriji probio među top pet. Slede Koka-kola (6), Tojota (7), Mercedes (8), MekDonalds(9) i Dizni (10). Deset najboljih robnih marki predstavlja 50 odsto ukupne vrednosti rang liste ove godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lista najvrednijih brendova na svetu ima novitete: "Zoom" uleteo u šesnaesterac

Izvor: Kamatica.com, 29.Okt.2020

Interbrend je objavio rang listu 100 najboljih globalnih brendova za 2020. godinu, u koju su prvi put ušli Instagram, Jutjub i Zum..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.