Kragujevac, radnici Fijata ponovo na radnim mestima

Izvor: RTS, 03.Sep.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac, radnici "Fijata" ponovo na radnim mestima

Posle meseci po dana pauze, zaposleni u kompaniji "Fijat Krajsler automobili Srbija", ponovo su na radnim mestima.
Proizvodnja automobila "fijat 500L" odvija se u dve smene, a dnevno bi, prema planu, sa proizvodnih traka trebalo da siđe 416 vozila.

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike, Zoran Marković, potvrdio je za RTS da nema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nikakve informacije o eventualnom početku proizvodnje nekog od novih modela automobila u fabrici u Kragujevcu.
Inače, radnici su bili na pauzi od 17. jula, kada su upućeni na plaćeno odsustvo. Usledio je kolektivni godišnji odmor, pa nastavak plaćenog odsustva.
Dok su na plaćenom zaposleni primaju 65 odsto zarade, a budući da kompanija "Fijat", ne proizvodi vozila za zalihe, već u skladu sa potrebama tržišta, do kraja godine bi trebalo očekivati još prekida proizvodnje.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Fiat

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi model Fijata u Kragujevcu tek 2021. godine

Izvor: B92, 03.Sep.2019

Kragujevac -- Radnici fabrike "Fijat Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu vratili su se danas na posao posle tronedeljnog kolektivnog godišnjeg odmora...U sindikatu "Nezavisnost" u toj fabrici kažu da će do kraja godine imati još oko 25 radnih dana, za koje će im biti isplaćena puna dnevnica,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.