Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2012, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalanović: Važni investitori, ali i položaj radnika

PROKUPLJE -

Potpredsednica Vlade Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović rekla je danas u Prokuplju da je država spremna da podrži fabriku kablovskih autosklopova "Leoni" u proširenju njene proizvodnje, sa namerom da Prokuplje dobije još jednu novu fabriku.

Ona je rekla i da je Srbiji važan svaki investitor i povećanje izvoza, ali i da je važan i svaki čovek dodajući da je sa rukovodstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razgovarala o položaju radnika u fabrici.

"Namera nam je da 'Leoni' bude još veći u odnosu na ono što je do sada investirao, a reč je o savremenoj i modernoj fabrici i investiciji vrednoj 15 miliona evra", rekla je Kalanovićeva novinarima posle obilaska proizvodnje u toj fabrici koju je otvorio taj nemački proizvođač. "Upoznala sam rukovodstvo sa novim pravilnikom koji je donela vlada i koji predviđa da kada država podržava investitore plata radnika u proizvodnji mora biti za 20 odsto veća od minimalne", kazala je on.

Taj pravilnik nije donet samo zbog fabrike "Leoni" nego zbog svih investitora i on važi za sve, dodala je Kalanovićeva.

Na pitanje novinara o visini plata u fabrici potpredsednica vlade je rekla da se nije upuštala u to, ali da je rukovodstvu predočila nove uslove za državne podsticaje i odredbe pravilnika koji se moraju poštovati.

Direktor fabrike "Leoni" u Prokuplju Rolf Rejdinger rekao je da je sa Kalanovićevom imao sadržajan sastanak i da će razgovori biti nastavljeni najavljujući da će fabrika od sadašnjih 1.800 radnika povećati broj do kraja godine na 2.000 radnika.

Rejdinger je rekao da su oni do sada radili kao podizvođači za drugu kompaniju i da će tek za ovu godinu moći da iskažu ukupnu vrednost prometa samostalno.

On je kazao da je proizvodnja u odnosu na juni mesec prošle godine povećana za 20 do 30 odsto.

Fabika "Leoni" otvorena je avgusta 2009. godine, a država je subvencionisala svako radno mesto sa po 5.000 evra i izdvojila subvencije za ukupno 1.300 radnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leoni razmatra otvaranje još jedne fabrike u Prokuplju

Izvor: EMportal, 19.Mar.2012

Vlada Srbije je spremna da podrži nemačku kompaniju Leoni da otvori još jednu fabriku automobilskih kablova u Prokuplju, izjavila je danas potpredsednica Vlade Verica Kalanović.

Nastavak na EMportal...

"Važni investitori, ali i radnici"

Izvor: B92, 19.Mar.2012

Prokuplje -- Potpredsednica Vlade Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović kaže da je država spremna da podrži fabriku kablovskih autosklopova Leoni...Država će podržati Leoni u proširenju njene proizvodnje, sa namerom da Prokuplje dobije još jednu novu fabriku...Ona je rekla...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.