Jovanović negira optužbe

Izvor: RTS, 18.Okt.2011, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović negira optužbe

Čedomir Jovanović odbacio optužbe da nije prijavio svu imovinu i zatražio odgovornost Agencije za borbu protiv korupcije, ukoliko se utvrdi da te tvrdnje nisu tačne.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović odbacio je optužbe da nije prijavio svu imovinu i zatražio odgovornost Agencije za borbu protiv korupcije ako nadležne institucije utvrde da takve tvrdnje nisu tačne.

Agencija za borbu protiv korupcije zatražila od nadležnih organa da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podignu krivičnu prijavu protiv Jovanovića, pošto nije prijavio svu imovinu koju poseduje, preneo je danas list Blic.

Kako se navodi, Agencija je reagovala nakon prijave građana, a posle prikupljanja dokaza, slučaj je prepustila Republičkom tužilaštvu.

"O tome da li postoji osnov za pokretanje postupka odlučiće tužilaštvo. Čini mi se da je logično da se tako nešto razjasni u okviru institucija", izjavio je Jovanović.

Predsednik LDP-a je naveo da, ako se utvrdi da je tako nešto tačno, on treba da snosi političku odgovornost i napusti parlament, ali da u suprotnom odgovornost treba da snose oni koji iznose neistine.

"Ako to nije tačno, a ja vas uveravam da vrlo obazrivo postupam u odnosu sa Agencijom za borbu protiv korupcije, onda će neko morati da preuzme odgovornost za to što je učinjeno", dodao je Jovanović.

On je ukazao da je Agencija za borbu protiv korupcije u njegovom slučaju već jednom "grubo prekršila zakon" ne razlikujući vlasničko od upravljačkog prava. Jovanović smatra da su ovakve optužbe zapravo poruka Demokraske stranke.

"Takva poruka je zapravo pogrešan odgovor na naš zahtev za raspisivanje izbora", rekao je lider LDP-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čedomir Jovanović negira optužbe o neprijavljenoj imovini

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2011

BEOGRAD - Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović odbacio je danas optužbe da nije prijavio svu imovinu i zatražio odgovornost Agencije za borbu protiv korupcije ako nadležne institucije utvrde da takve tvrdnje nisu tačne.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.