Slovenije usvojila strategiju za zapadni Balkan

Izvor: S media, 08.Jul.2010, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenije usvojila strategiju za zapadni Balkan

Slovenačka vlada je usvojila danas smernice za delovanje Slovenije na prostoru zapadnog Balkana kako bi ojačala svoje aktivnosti u regionu.

U saopštenju sa medije slovenačke vlade se navodi da je krajnji cilj usvojene strategije stvaranje povoljne sredine za slovenačku ekonomiju i promocija slovenačkih nacionalnih interesa na Balkanu, kao i doprinos dugoročnoj stabilnosti u regionu.

Dokument takodje ima za cilj ukidanje birokratskih procedura u Sloveniji radi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pojednostavljenja odnosa sa regionom, što bi trebalo da pojača ekonomske i socijalne veze kao i komunikaciju sa zapadnim Balkanom, prenela je agencija STA.

Slovenija će takodje formirati specijalnu radnu grupu zaduženu za koordinaciju, neformalno telo na kome će biti razmenjivana mišljenja i promovisane incijative koje će biti izložene nacionalnom koordinatoru za zapadni Balkan.

Nacionalni koordinator iz Ministarstva spoljnih poslova odgovoran je za implementaciju mera i koordinisano prisustvo Slovenije na zapadnom Balkanu.

Radna grupa, u čijem sastavu će se naći predstavnici ministarstava i vladinih kancelarija, poslovni ljudi, akademici i predstavnici nevladinih organizacija, sačiniće akcioni plan za aktivnosti Slovenije na zapadnom Balkanu.

O nacrtu strategije slovenački parlament će raspravljati naredne sedmice.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenija će formirati poseban odbor za Zapadni Balkan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Jul.2010

Slovenačka vlada je danas usvojila smjernice za djelovanje na Zapadnom Balkanu, koje bi trebalo da doprinesu jačanju djelovanja i položaja te zemlje u regionu. Smjernice bi trebalo da doprinesu i uklanjanju unutrašnjih administrativnih prepreka u Sloveniji u odnosima sa zemljama regiona. Tako...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

U izradi akcioni plan za aktivnosti Slovenije na zapadnom Balkanu

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Jul.2010

BEOGRAD - Slovenačka vlada je usvojila danas smernice za delovanje Slovenije na prostoru zapadnog Balkana kako bi ojačala svoje aktivnosti u regionu.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Slovenci bi da prodru na zapadni Balkan

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jul.2010, 03:24

Slovenačka Vlada je usvojila smernice za delovanje Slovenije na prostoru zapadnog Balkana, kako bi ojačala svoje aktivnosti u regionu...U saopštenju sa medije slovenačke Vlade se navodi da je krajnji cilj usvojene strategije stvaranje povoljne sredine za slovenačku ekonomiju i promocija slovenačkih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.