Atanasković: Najviše ćemo se usmeriti na rast BDP-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 08:08

Atanasković: Najviše ćemo se usmeriti na rast BDP-a

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da će najveći deo budžeta ministarstva za narednu godinu biti usmeren na programe podrške privredi za nove investicije i pomoć preduzetnicima koji će nastaviti pozitivno da utiču na rast BDP-a.

Ona je za RTS navela da se nastavlja podrška ka velikim investicijama, razvoju preduzetništva i unapređenju poslovne infrastrukture.

"Ne smemo zaboraviti da borba protiv kovida 19 i dalje traje, i da pored borbe za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svaki ljudski život i za suzbijanje zaraze, moramo da vodimo računa i o ekonomiji", naglasila je ministarka privrede.

Dodaje da je cilj Ministarstva privrede u narednom periodu brži oporavak kako bi Srbija zadržala dobre ekonomske rezultate.

"Morali smo jednu stavku da stavimo u budžet kako bismo mogli da pomognemo svim tim malim privatnim preduzećima i preduzetnicima. Za tu pomoć je izdvojeno preko 160 milijardi dinara", objašnjava Atanaskovićeva.

Ona je dodala da će paket pomoći pokriti celokupnu privredu, a ne samo najugroženije sektore.

"Moraće da pokrije celokupnu privredu. Najverovatnije ćemo sesti i odlučivati po prioritetima kako budu stizale prijave", objašnjava ministarka.

Dodaje i da se radi na privlačenju novih investicionih partnera i da moramo iskoristiti šansu i privući velike kompanije za koje se očekuje da će preseliti svoju proizvodnju sa udaljenih tržišta bliže matičnim zemljama.

Ocenjuje i da je Srbija jedna od retkih zemalja koje su uspele da sačuvaju radna mesta i da pomognu privrednim subjektima da ostanu likvidni u vreme pandemije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"PAKET POMOĆI POKRIĆE CELOKUPNU PRIVREDU" Atanasković : Odlučivaćemo po prioritetima kako budu stizale prijave

Izvor: Blic, 03.Dec.2020

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da će najveći deo budžžeta ministarstva za narednu godinu biti usmeren na programe podršške privredi za nove investicije i pomoć preduzetnicima koji će nastaviti pozitivno da utiču na rast BDP-a.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.