Inspekcija privremeno zabranila rad kineskoj fabrici za reciklažu u Perlezu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2021, 15:58

Inspekcija privremeno zabranila rad kineskoj fabrici za reciklažu u Perlezu

Grad Zrenjanin danas je kineskoj fabrici za reciklažu "Feitiansuje" naložio obustavu proizvodnje u pogonu u Perlezu. Rad pogona zabranjen je od strane nadležne Inspekcije za zaštitu životne sredine u Zrenjaninu, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Grada, inspektor je u redovnoj godišnjoj kontroli utvrdio da je proizvođač >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postupio suprotno ugovoru i nije sproveo sve investicije iz oblasti smanjenja uticaja na životnu sredinu. To je izazvalo određeno odstupanje pojedinih parametara emisije nedozvoljenih materija.

Investitoru su naložene mere da proizvodnju uskladi sa lokalnim ekološkim propisima i ugovornim obavezama, a do otklanjanja nedostataka, naložena je obustava proizvodnje.

Inspekcija je navela da se kineskom investitoru privremeno zabranjuje obavljanje tehnološkog procesa ektruzije i granulisanja mlevene plastike, kao i rad uređaja za prečišćavanje otpadnih gasova iz postrojenja za tretman otpadne plastike.

"Zabrana se primenjuje do dostavljanja rezultata ispitivanja koji dokazuju da nema štetnog uticaja na životnu sredinu, odnosno dok se ne ispita efikasnost postrojenja - uređaja za smanjenje emisije".

Grad Zrenjanin očekuje da kineski investitor, kao odgovorna kompanija, sprovede naložene mere. "Zrenjanin razvija svoju privredu, ali je zdravlje građana Zrenjanina prioritet lokalne samouprave", stoji u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grad Zrenjanin zabranio rad kineskoj firmi u Perlezu

Izvor: Danas, 13.Apr.2021

Grad Zrenjanin danas je naložio obustavu proizvodnje kineskoj fabrici za reciklažu plastike Feitiansuje, koja posluje u pogonu bivšeg Begejplasta u Perlezu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.