Huawei bi mogao da se uključi u razvoj budućeg Državnog data centra u Kragujevcu

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Sep.2019, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei bi mogao da se uključi u razvoj budućeg Državnog data centra u Kragujevcu

BEOGRAD - Delegacija Кancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu sastala se sa visokom delegacijom kompanije Huawei u sedištu ove kompanije u gradu Donguan u Кini.

Direktor Kancelarije Mihailo Jovanović i predsednik Huawei-a za Cloud Computing i Big Data platformu Ma Li sa kolegama su razmotrili mogućnosti oko uključivanja kompanije Huawei u razvoj cloud infrastrukture budućeg Državnog data centra u Кragujevcu, kao i uspostavljanja Državne platforme za >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << veštačku inteligenciju koja bi bila bazirana na HPC (high performanc computing) rešenjima.

- Izgradnjom Državnog data centra u Кragujevcu, koji će po svojim kapacitetima i tehničkim i bezbednosnim standardima biti vodeći u jugoistočnoj Evropi, te pripremom Strategije razvoja veštačke inteligencije u Srbiji i planiranjem Državne platforme za veštačku inteligenciju, Vlada Srbije pravi nove iskorake i pozicionira Srbiju kao regionalnog lidera u razvoju IT sektora - navodi se u saopštenju Кancelarije.

Na sastanku je posebna pažnja bila usmerena na završne aktivnosti koji se odnose na otvaranje Inovativnog centra za digitalnu transformaciju, kao Regionalnog Huawei centra za Zapadni Balkan sa sedištem u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.