Grupi srpskih medicinskih radnika zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2020, 21:18

Grupi srpskih medicinskih radnika zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

Priština je danas, posle nekoliko dana iracionalne i histerične kampanje protiv srpskih zdravstvenih radnika, učinila nezamislivo i zabranila grupi od 20 lekara i medicinskih sestara iz centralne Srbije da preko administrativnog prelaza Merdare kroče na Kosovo i Metohiju.

"Nema jasnije i ogoljenije potvrde da je u Prištini šovinizam proklamovan kao društvena vrednost, i da u atmosferi mržnje koju sistematski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stvaraju prištinski politikanti, nema mesta ni za najelementarnije obzire humanosti", saopštila je Kancelarija za KiM.

Srpski zdravstveni radnici, kako se ističe, sprečeni su da stupe na Kosovo i Metohiju, iako su tamo rođeni i proveli veći deo svog života, pod izgovorom da nemaju kosovske radne dozvole.

"Prema njima je na taj način počinjen dvostruki zločin, jer nakon što su bili primorani da se svojevremeno, pred podivljalim albanskim šovinizmom sklone u centralnu Srbiju, sada im se ne dozvoljava ni da ispunjavaju svoju humanu dužnost, kao što su to činili i do sada, ne praveći razliku po veri ili naciji", kaže se u saopštenju.

Koristeći besmislene administrativne izgovore, naglašava Kancelarija za KiM, Priština je još jednom pljunula na čovečnost i pokazala da su tekovine evropske civilizacije na samoproglašenom Kosovu mrtvo slovo na papiru.

Zato zahtevamo od međunarodne zajednice i njenih predstavnika na terenu da zauzmu najoštriji stav prema ovakvoj antihumanoj i zločinačkoj praksi, ističe se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Merdare

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština zabranila ulazak srpskim lekarima i sestrama na KiM

Izvor: RTS, 14.Maj.2020, 13:19

Prištinske vlasti onemogućile su da 20 srpskih lekara i medicinskih sestara uđe na Kosovo i Metohiju, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. . Marko Đurić je rekao da su lekari i medicinske sestre zaustavljeni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.