“Epl” kupio oko 100 kompanija u posljednjih šest godina

Izvor: Capital.ba, 24.Feb.2021, 15:30

“Epl” kupio oko 100 kompanija u posljednjih šest godina

KUPERTINO – Američka računarska kompanija “Epl” kupila je oko 100 kompanija u proteklih šest godina, rekao je njen izvršni direktor Tim Kuk. izvor: BBC On je na sastanku dioničara rekao da to znači da je otprilike svake tri do četiri sedmice kupovala po jednu kompaniju. “Epl” je nedavno objavio svoj najveći kvartalni prihod svih vremena od 111,4 milijarde dolara u prvom kvartalu fiskalne 2021. godine. Kuk je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << da su akvizicije uglavnom usmjerene na sticanje tehnologije i talenata. Najveća “Eplova” akvizicija u posljednjoj deceniji bila je kupovina kompanije “Bits elektroniks”, proizvođača slušalica, vrijedna tri milijarde dolara, koju je osnovao reper i producent Dr Dre. Još jedna značajna kupovina bila je softverska kompanija za prepoznavanje muzike “Šazam” za 400 miliona dolara u 2018. godini. “Epl” najčešće kupuje manje tehnološke firme, a zatim ugrađuje njihove inovacije u sopstvene proizvode. Jedan primjer je “PrajmSens”, izraelska kompanija za 3D senzore čija je tehnologija doprinijela “Eplovom” sistemu prepoznavanja lica. “Epl” je, takođe, uložio u pozadinsku tehnologiju koja ne bi bila toliko očigledna za korisnike “ajfona” i “mekbuka. “Eplov” spisak akvizicija i investicija je izuzetno raznolik, navodi Bi-Bi-Si. U proteklih godinu dana, “Epl” je kupio nekoliko kompanija koje se bave vještačkom inteligencijom, virtuelnom stvarnošću, podkastima i finansiranjem startapa. “Epl” je 2019. godine kupio kompaniju “Drajv” za samovozeći šatl u pokušaju da pojača sopstveni udio u samovozećim tehnologijama. Srna Чланак “Epl” kupio oko 100 kompanija u posljednjih šest godina се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

VELIKI NEUSPEH EPL KOMPANIJE! Obustavljaju proizvodnju OVOG AJFONA, a razlog će vas šokirati...

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2021

Kompanija Apple je prošle godine predstavila iPhone 12 Mini, u nadi da će privući korisnike koji vole telefone sa malim ekranima. Međutim, proizvodnja ovog modela mogla bi da stane zbog slabe prodaje...Vilijam Jang, analitičar kompanije JP Morgan, nedavno je izjavio kako bi Apple mogao da smanji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.