Emoušn nastavlja proizvodnju u pogonu Gorenja u Zaječaru

Izvor: RTS, 28.Maj.2020, 17:13

"Emoušn" nastavlja proizvodnju u pogonu "Gorenja" u Zaječaru

Kompanija "Gorenje Houm" uspešno je okončala pregovore sa nemačkim "Emoušnom", dugogodišnjim kupcem sanitarnih uređaja zaječarske fabrike, koji u junu počinje sopstvenu proizvodnju u pogonima ove fabrike.
"Na osnovu potpisanog ugovora 'Emoušn' će u Zaječaru iznajmljivati prostor od oko 7.000 metara kvadratnih i nastaviti da proizvodi sanitarne uređaje koji su bili deo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << portfolija fabrike i u prethodnom periodu. U pogonima novoosnovane kompanije 'Emoušn Houm Srbija' posao će naći 80 radnika" piše u saopštenju kompanije "Gorenje". 

"Za nas je veoma značajno što smo uspešno i na vreme okončali pregovore o zakupu dela kapaciteta, tako da prekida u proizvodnji praktično neće biti. 'Emoušn' je kupac sa kojim dugo godina imamo uspešnu saradnju, i sigurni smo da će oni ovde naći kvalitetan kadar. 'Gorenje Houm' nastavlja da aktivno traži rešenje za stavljanje u funkciju ostatka lokacije od oko 10.000 kvadratnih metara", saopšteno je iz "Gorenja Houm". 
Menadžment "Gorenja" je ranije ovog meseca obavestio javnost o okončanju proizvodnih operacija u zaječarskoj fabrici koja je duže vreme poslovala sa značajnim gubicima i pored investicije od preko 10 miliona evra uloženih u nju u prethodnih devet godina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.