EVROPA DOLAZI U SRBIJU DA PROSLAVI NOVU GODINU! Više od 130.000 turista u našoj zemlji, najviše u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Dec.2018, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROPA DOLAZI U SRBIJU DA PROSLAVI NOVU GODINU! Više od 130.000 turista u našoj zemlji, najviše u Beogradu

Turisti zadovoljni odlaze iz Srbije, pa se ponovo vraćaju

Na doček Nove godine u Srbiju stiže oko 130.000 stranih turista, od kojih će više od polovine najluđu noć proslaviti u Beogradu, a ostali u Novom Sadu, Nišu, na Zlatiboru, Kopaoniku, u Vrnjačkoj Banji...

- Najviše turista u Beogradu očekuje se iz regiona - iz Hrvatske, Slovenije, Federacije BiH, Crne Gore, Bugarske. Ranijih godina su se gosti iz regiona nalazili na prvh deset mesta, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se ove godine slika promenila pa su na trećem mestu Kinezi, iza kojih slede Turci pa Nemci i Rumuni. S toga se mogu očekivati i gosti iz ovih zemalja na dočeku Nove godine u Beogradu - kaže Olga Baletić, portparol Turističke organizacije Srbije.

Prema njenim rečima, procene su da će osim gostiju iz regiona u Novi Sad doći najviše Turaka i Bugara.

Više od 4.000 turista, od kojih su najmanje trećina posetioci iz susedne Bugarske, dočekaće Novu godinu u Nišu uz čuveni niški roštilj, čari gastronomske kuhinje juga Srbije i meraklijsku atmosferu u kafanama i restoranima.

Prema informacijama hotelijera, invazija bugarskih turista počinje 30. decembra i trajaće do 1. januara 2019. godine, a većina hotela je već rasprodala sve sobe agencijama iz ove zemlje, dok se u hostelima traži krevet više. U najvećem niškom hotelu, bugarske agencije su zakupile i rasprodale svih 115 soba.

Istraživanje TON pokazuje da strani turisti, među kojima su i Bugari, zadovoljni odlaze iz Srbije.

- Preliminarni rezultati istraživanja zadovoljstva destinacijom daju ocenu turista 4,52 od mogućih 5, što je super ocena. Imamo 25 odsto turista koji se vraćaju nekoliko puta u Niš, što je lep podatak. Najmanje 30 odsto turista koji su ove godine boravili u Nišu došlo je preko aerodroma. Nakon rekordne 2017. godine kada je zabeleženo 106.000 turista i 200.000 noćenja, ovogodišnji rast od 17 odsto je postavio Niš u sam vrh gradskih destinacija Srbije i u prvih sedam najposećenijih mesta u Srbiji zajedno sa Beogradom, Novim Sadom, Zlatiborom, Vrnjačkom Banjom, Kopaonikom... - kaže Parlić.

- Za goste koji će doći preko bugarskih turističkih agencija organizujemo doček Nove godine i reprizu u hotelu. Sve sobe su zauzeli bugarski turisti. Doček koji organizujemo za bugarske turiste polako postaje tradicija jer dolaze već nekoliko godina unazad. Dopada im se atmosfera u Nišu, a posebno hrana, to što smo sličnih mentaliteta, razumemo se i bez prevodioca, kod njih se slušaju naši pevači, a uz to smo i blizu. Sve su to razlozi zbog kojih se odlučuju da "najluđu noć" dočekaju u Nišu - kaže Irena Savić, šef recepcije niškog hotela.

Direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić kaže da su nakon Bugara koji postaju tradicionalni gosti u Nišu za Novu godinu, najbrojnici Grci, ali i Slovaci, Nemci...

- Niš ima na raspolaganju preko 4.000 kreveta u hostelima i hostelima, a od tog broja više od trećine zauzeli su bugarski turisti. Već nekoliko godina vršimo promocije i u Bugarskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Slovačkoj i to sada daje neke rezultate, a dosta smo se posvetili i digitalnoj kampanji koju radimo preko interneta. Osim prepoznatljive atmosfere, strance ka Nišu privlači bogato istorijsko nasleđe. Mnogi dolaze da vide Ćele-kulu, Medijanu, Logor na Crvenom krstu, Arheološku salu. TON radi i 31. decembra, kao i 1. i 2. januara, a tako je napravljeno i radno vreme muzeja koji će raditi i 1. i 2. januara zbog turista - kaže Parlić.

Deo turista iz Bugarske osetiće i atmosferu na Trgu kralja Milana, gde za doček nastupaju Željko Vasić i "Leksington bend".

BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiju stiže 130.000 turista

Izvor: Capital.ba, 30.Dec.2018

BEOGRAD – Na doček Nove godine u Srbiju stiže oko 130.000 stranih turista, od kojih će više od polovine najluđu noć proslaviti u Beogradu, a ostali u Novom Sadu, Nišu, na Zlatiboru, Kopaoniku, u Vrnjačkoj Banji. „Najviše turista u Beogradu očekuje se iz regiona – iz Hrvatske, Slovenije,...

Nastavak na Capital.ba...

Rekordna 2018. za turizam u Srbiji

Izvor: RTS, 31.Dec.2018, 09:34

Turizam je oborio sve rekorde u 2018, po svim parametrima, po broju noćenja, po boravku stranih i domaćih turista, rekla je za RTS direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović. . Gostujući u Dnevniku RTS-a...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.