Brnabić: Vlada se neće smiriti dok ne istraži ubistvo Ivanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2021, 10:39

Brnabić: Vlada se neće smiriti dok ne istraži ubistvo Ivanovića

U Hramu Svetog Save u Beogradu služen je pomen ubijenom kosovskom političaru Oliveru Ivanoviću, koji je počeo tačno u 8.15, simbolično u vreme kada je pre tri godine u Kosovskoj Mitrovici ubijen, a premijerka Ana Brnabić, koja je prisustvovala pomenu, poručila je da se Vlada Srbije neće smiriti dok se ne istraži taj užasan zločin.

"Ja sam to rekla i prošle godine, koliko god bude potrebno i trajalo, mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ćemo dalje istraživati, kako bismo našli počinioce i nalogodavce", rekla je Brnabić novinarima.

Ona je dodala da su nadležni srpski organi učinili sve da se istraži taj užasan zločin i da se nađu sve informacije.

"Nažalost, kao što svi možemo da posvedočimo, na svakom koraku naišli smo na užasne opstrukcije od svih u Prištini, od toga da naši nadležni organi nisu mogli da prisustvuju uviđaju, do toga da nismo mogli da dobijemo apsolutno nijednu informaciju koju smo tražili", dodala je premijerka.

Brnabić je navela da su postojali pokušaji političkih optužnica koje su se, kako kaže, završile time da je na kraju optužena sekretarica.

Prema njenoj oceni, to govori o ozbiljnostri istrage u Prištini i njihovim namerama.

"Da je Prištini bilo u interesu da nađe počinioca i nalogodavce, svakako bi i današnji epilog bio drugačiji", poručila je Brnabićeva.

Pomenu je prisustvovala i supruga ubijenog Ivanovića Milena sa sinom, koja je izrazila žaljenje što se i posle tri giodine ne znaju imena pre svega nalogodavaca, a onda i ubica lidera GI Sloboda, demokratija, pravda.

Ona je rekla da veruje u istinu i pravdu i da se nada da će sledeće godije "u ovo vreme na istom mestu imati nekih novih informacija".

Pomenu su prisustvovali i direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković, predsednik Udruženja ubijenih i kidnapovanioh sa KiM Simo Spasić i veliki broj građana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održan pomen Oliveru Ivanoviću: "Vlada se neće smiriti dok ne istraži ubistvo"

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jan.2021

BEOGRAD - U Hramu Svetog Save u Beogradu služen je pomen ubijenom kosovskom političaru Oliveru Ivanoviću, koji je počeo tačno u 8.15, simbolično u vrijeme kada je prije tri godine u Kosovskoj Mitrovici ubijen, a premijerka Ana Brnabić, koja je prisustvovala pomenu, poručila je da se Vlada ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.