Britanija odgađa odluku o podizanju starosne granice za odlazak u penziju

Izvor: Capital.ba, 30.Mar.2023, 16:10

Britanija odgađa odluku o podizanju starosne granice za odlazak u penziju

LONDON – Britanska vlada danas je saopštila da neće donijeti odluku o tome hoće li pomjeriti datum na koji bi se starosna granica za odlazak u državnu penziju trebala podići na 68 godina prije izbora koji se očekuju sljedeće godine. FOTO: Pixabay Državna starost za penziju, najranije kada osoba može početi primati javno finansiranu penziju, trenutno je 66 godina i planira se povećati na 67 između 2026. i 2028., a zatim na 68 između 2044. i 2046. godine. Revizija starosti za >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << odlazak u penziju koju je naručila vlada iz 2017. predložila je pomjeranje toga između 2037. i 2039. Vlada je zakonski obavezna revidirati starost za odlazak u državnu penziju svakih 6 godina. Mel Strajd, državni sekretar za rad i penzije, rekao je parlamentu da, iako će se vlada držati vremena planiranog povećanja na 67 godina, nivo neizvjesnosti u vezi s podacima o životnom vijeku, tržištima rada i javnim finansijama, znači odluku o povećanje na 68 bilo bi odgođeno. “Stoga planiram dalju reviziju koja će se sprovesti u roku od dvije godine od sljedećeg parlamenta kako bi se ponovo razmotrilo povećanje starosti od 68 godina”, rekao je Strajd. Dodao je: “Vlada ne namjerava mijenjati postojeće zakonodavstvo prije zaključenja sljedeće revizije.” Državna penzija trenutno iznosi 185.15 funti sedmično za one koji su dostigli starost za penzionisanje nakon 6. aprila 2016. i trebala bi porasti za 10.1 odsto sljedeći mjesec, rekao je “Reuters”, prenosi “MalayMail”. Чланак Britanija odgađa odluku o podizanju starosne granice za odlazak u penziju се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanija odgađa odluku o podizanju starosne granice za odlazak u penziju

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2023

LONDON - Britanska vlada danas je saopštila da neće donijeti odluku o tome hoće li pomjeriti datum na koji bi se starosna granica za odlazak u državnu penziju trebala podići na 68 godina prije izbora koji se očekuju sljedeće godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.