Adobe upozorava na opasan propust

Izvor: B92, 14.Sep.2010, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adobe upozorava na opasan propust

Ni nedelju dana nakon što je obavestila da postoji sigurnosni propust u Adobe Readeru, kompanija Adobe ponovo upozorava. Ovoga puta otkrili su sigurnosni propust u svom Flashu.

Izvor: T-Portal




U svojoj jučerašnjoj objavi Adobe je obavestio da postoji ranjivost u Adobe Flash Playeru verzije 10.1.82.76 te svih ranijih za Windowse, Macintosh, Linux, Solaris, isto kao i u Adobe Flash Playeru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 10.1.92.10 za Android.

Propustom je pogođen i Adobe Reader 9.3.4 za Windows, Macintosh i UNIX sisteme, kao i Adobe Acrobat 9.3.4 i ranije verzije za računare Windows i Macintosh.

Kako stoji u upozorenju, propust može dovesti do rušenja računarskog sistema, a potencijalno može zlonamernima omogućiti udaljeno preuzimanje računarskog sistema korisnika.

Iako je jasno da su propustom pogođene gotovo sve računarske i mobilne platforme u Adobeu ističu da je najveća opasnost prisutna na računarima s Windows operativnim sistemima.

Adobe planira zakrpu za propust u Flashu koji će izdati u roku od naredne dve nedelje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Adobe“ upozorava na grešku u Flashu.

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Sep.2010

CALIFORNIA - Samo nekoliko dana nakon što je kompanija „Adobe“ obavestila korisnike da postoji sigurnosni propust u Adobe Readeru, stiže novo upozorenje. Ovoga puta otkrili su sigurnosni propust u svom Flashu.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.