AKTUELNO: U Srbiji novih 1.646 slučajeva, preminulo 19 osoba, vakcinisano 44.611 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2021, 07:18

AKTUELNO: U Srbiji novih 1.646 slučajeva, preminulo 19 osoba, vakcinisano 44.611 ljudi

U Srbiji je u poslednja 24 časa potvrđeno 1.646 novih slučajeva korona virusa, od testiranih 10.511 uzoraka, a preminulo je 19 osoba.

Na bolničkom lečenju širom zemlje nalazi se 4.924 pacijenata od kojih je 175 na respiratoru, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Od početka pandemije od posledica korona virusa u Srbiji je preminula 3.810 osoba, a procenat smrtnosti 1,0 odsto. Ukupno je registrovano 377.445 slučajeva, a dosad je testirano 2.506.636 ljudi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
U Srbiji je do sada vakcinisano 44.611 građana, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije. Od jutros vakcinu protiv korona virusa primilo je 15.200 ljudi.

U Srbiji je u poslednja 24 časa potvrđeno 1.646 novih slučajeva korona virusa, od testiranih 10.511 uzoraka, a preminulo je 19 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

15.15 - U Beogradu 509 novoobolelih, slede Novi Sad i Niš

Od 1.646 novih slučajeva korona virusa, koliko je potvrđeno u Srbiji u poslednja 24 sata, 509 je zabeleženo u Beogradu, što je blagi porast u odnosu na dan ranije, kada je registrovano 442 novoobolelih.

Na drugom mestu je Novi Sad sa 73 nova slučaja korona virusa, a na trećem Niš sa 64 novoobolelih.

15.50 - U kraljevačkoj bolnici 33 kovid pacijenata, više prijema

U Opštoj bolnici ''Studenica'' u Kraljevu leči se 33 pacijenata obolelih od kovida-19.

Na intenzivnoj nezi je šestoro pacijenata, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

14.40 - Niš: Četiri puta manje pregleda u kovid ambulantama

Direktor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan izjavio je danas da je situacija u kovid ambulantama bolja nego prošlog meseca i da je broj pregleda četiri puta manji.

Kako je rekao, u decembru je u proseku bilo i do 2.200 pregleda dnevno u kovid ambulantama, dok je juče primljeno 555 pacijenata, a virus korona potvrđen kod njih 42.

14.30 - Janković: Smanjuje se broj obolelih, ali treba biti oprezan

Imunolog Srđa Janković izjavio je danas da se smanjuje broj novozaraženih od korona virusa, ali još uvek poziva na oprez.

"Koji god broj obolelih bio postoji raspon kliničke slike. Uvek postoje oni koji teže obolevaju. Dokle god postoje ti pacijenti moramo da se borimo da smanjimo broj novozaraženih"; izjavio je Janković za TV Prva.

13.55 - Tiodorović primio vakcinu: Sva tri cepiva bezbedna i efikasna

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović vakcinisao se danas protiv virusa korona u Domu zdravlja u Nišu.

Tiodorović je posle vakcinacije rekao novinarima da je važno da građani što pre vakcinišu i u što većem broju, ističući da su sva cepiva koja su dostupna građanima Srbije bezbedna i efikasna i da imaju isti rezultat.

13.31 - Masovna imunizacija počela i u Somboru

U Somboru je počela masovna imunizacija građana, a vakcinisano je 250 lica od koji su 34 medicinska radnika, dok su ostali prijavljeni penzioneri. Za masovnu vakcinaciju je u Zavod za javno zdravlje u Somboru dopremljeno 1.800 doza vakcine "Sinofarm" proizvođača iz Kine, od čega je Dom zdravlja u Somboru dobio 990 vakcina, Kula 360 doza, za Dom zdravlja Apatin distribuirano je 240 doza, dok su Odžaci dobili 210 vakcina, a očekuje se ovih dana dolazak i ruske vakcine.

11.36 - U Vojvodini 335 novih slučajeva korone

U utorak je u Vojvodini registrovano 335 novih slučajeva koronavirusa, a najveći broj u Novom Sadu - 86, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

10.30 - U Valjevu 23 novih pozitivnih, preminule tri osobe

Prema najnovijim podacima Štaba za vanredne situacije Valjevo, u Kolubarskom okrugu registrovano je još 37 pozitivnih na virus korona, od kojih u gradu Valjevu 23, gde su i preminule tri osobe.

10.16 - Vranje: Hospitalizovano 105 kovid pacijenata, na kiseoniku 58

U kovid bolnicama u Vranju trenutno je hospitalizovano 117 pacijenata, od kojih je kod 105 laboratorijski potvrđen virus korona, kod koliko je i dijagnostifikovana upala pluća, saopštio je Štab za vanredne situacije grada Vranja.

09.22 - Šekler: Vakcina jedini način da se epidemija kontroliše

Virusolog Milanko Šekler izjavio je danas da je važno da se građani masovno odazovu pozivu na vakcinaciju, jer je vakcina jedini način da se epidemija privede kraju i da se potpuno kontroliše.

On je rekao da je potrebno da se ljudi masovno odazovu pozivu na vakcinaciju, ali da se ne može uopšteno reći koju vakcinu odabrati.

09.05 - Saradnici predsednika Vučića primili vakcinu

Deo najbližih saradnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića primio je jutros vakcinu protiv koronavirusa.

Kinesku vakcinu "Sinofarm", na najvećem punktu za vakcinaciju na Beogradskom sajmu, primili su generalna sekretarka predsednika Suzana Paunović, šef kabineta Ivica Kojić, savetnica za zdravstvo Verica Lazić, te deo zaposlenih u pres službi, koji su se odlučili za kinesko cepivo, kao i pripadnici predsednikovog obezbeđenja "Kobre".

09.01 - U Kruševcu do sada vakcinisane 354 osobe

U Kruševcu je krenula masovna vakcinacija stanovništva, a iz Hali sportova, koja je najveći punkt za imunizaciju, kažu da je odziv Kruševljana odličan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.