Izvor: Beta, 21.Dec.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena najveća solarna elektrana u Rusiji

Najveća ruska solarna elektrana, kapaciteta 25 megavati, otvorena je danas u gradu Orsku, prenela je agencija TASS.U Orsk solarnu fotoelektričnu elektranu površine 100 hektara uloženo je oko 42 miliona dolara, a izgradnja je počela u leto 2014, navele su lokalne vlasti za TASS, dodajući da bi kapacitet mogao biti povećan na 40 megavata.Orsk se nalazi na reci Ural u oblasti Orenburg blizu granice s Kazahstanom.Guverner Orenbruga je na ceremoniji otvaranja rekao da će u toj oblasti biti otvoreno 10 solarnih elektrana kapaciteta 95 megavati.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Rusija osvaja sunce - solarni paneli na 100 ha

Izvor: B92, 21.Dec.2015

Orenburg -- Najveća ruska solarna elektrana, kapaciteta 25 megavati, otvorena je u gradu Orsku, prenela je agencija TASS...U Orsk solarnu fotoelektričnu elektranu površine 100 hektara uloženo je oko 42 miliona dolara, a izgradnja je počela u leto 2014, navele su lokalne vlasti za TASS...Kapacitet...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.