Evakuacija u nemačkom gradu zbog kobre

Izvor: Beta, 27.Avg.2019, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuacija u nemačkom gradu zbog kobre

Evakuisani stanovi, stanovništvo pozvano da ne otvara vrata i prozore, sve zbog jedne zmije, kobre koja nije nađena od nedelje, i već nekoliko dana seja strah u Herneu, gradu na zapadu Nemačke.Uprkos neprekidnoj potrazi, zmija posebno otrovne vrste nazvane zbog izgleda "kobra s monoklom", još nije primećena, saopštile su danas lokalne vlasti.Kobra čija dužina može biti i veća od jednog metra, pobegla je u nedelju iz stana u Herneu, u Severnoj Rajni-Vestfaliji.Četiri zgrade u kvartu gde vlasnik živi su evakuisane."Pretpostavljamo da je zmija najverovatnije i dalje negde u zgradi", rekao je novinarima jedan od zvaničnika opštine, Johanes Čudjiak. "Dakle, doneli smo odluku da zadržimo mere bezbednosti preduzete u nedelju, odnosno da četiri zgrade ostanu prazne i zaključane i redovno će se proveravati kako bi se otkrili bilo kakvi tragovi zmije", precizirao je on.Vlasti su čak brašnom posule podove u zgradu u nadi da će zmija ostaviti trag.Pozvali su na oprez svo stanovništvo tog grada, zahtevajući da ne otvaraju vrata i prozore. "Ako je moguće, hodajte samo asfaltiranim stazama i izbegavajte visoku travu i drugo gusto rastinjt", savetuju lokalne vlasti 150.000 stanovnika.Od vlasnika nestale kobre je oduzeto dvadesetak zmija koje je čuvao u stanu. Kobra čiji je naučni naziv "Naja kaouthia" i čiji ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PANIKA U NEMAČKOM GRADU, EVAKUACIJA ZBOG OPASNE ZMIJE: Jedna kobra napravila opšti haos, građani u strahu!

Izvor: Kurir, 27.Avg.2019

Evakuisani stanovi, stanovništvo pozvano da ne otvara vrata i prozore, sve zbog jedne zmije, kobre koja nije nađena od nedelje, i već nekoliko dana seje strah u Herneu, gradu na zapadu Nemačke.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.