Vlada intenzivno radi na prodaji Jata

Izvor: Beta, 03.Apr.2010, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada intenzivno radi na prodaji Jata

BEOGRAD, 3. aprila 2010. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da Vlada Srbije intenzivno radi na prodaji JAT-a, dok planovi za prodaju Elektroprivrede Srbije (EPS) još ne postoje.

Premijer je za Pres od subote rekao da je pripremljena strategija o načinu izlaska iz krize JAT-a koja bi na sednici vlade mogla da se nadje odmah posle Uskrsa.

"Osnovni elementi jesu da će se formirati novo preduzeće koje će se baviti pružanjem usluga koje radi Jat i koje će preuzeti radnike, njihov biznis i njihovo tržište. Verujemo da će ova strategija privući veliki broj potencijalnih investitora", kazao je Cvetković.

Prema njegovim rečima, planovi za prodaju EPS-a još ne postoje, ali će privatni kapital biti fazno uvodjen kroz izgradnju novih proizvodnih kapaciteta.


Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Vlada intenzivno radi na prodaji Jata

Izvor: EMportal, 03.Apr.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da Vlada Srbije intenzivno radi na prodaji JAT-a, dok planovi za prodaju Elektroprivrede Srbije (EPS) još ne postoje.

Nastavak na EMportal...

Cvetković: Vlada intenzivno radi na prodaji JAT-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Apr.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je za današnji "Pres" da Vlada Srbije intenzivno radi na prodaji JAT-a, dok planovi za prodaju Elektroprivrede Srbije (EPS) još ne postoje. Premijer je rekao da je pripremljena strategija o načinu izlaska iz krize JAT-a koja bi na sednici vlade mogla da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Cvetković: Prodaja Jata bez dugova

Izvor: B92, 03.Apr.2010

Beograd -- Vlada Srbije intenzivno radi na prodaji Jata, koji će kao novoformirano preduzeće bez dugova, biti ponuđen investitorima, kaže premijer Mirko Cvetković...Prema njegovim rečima Vlada je već spremila strategiju prema kojoj će umesto Jat-a biti formirano "novo preduzeće koje će se baviti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.