Zablistali Zorica i Draženko

Izvor: Glas javnosti, 25.Dec.2009, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zablistali Zorica i Draženko

Zorica Popadić i Draženko Mitrović su na jučerašnjoj tradicionalnoj svečanosti u Starom dvoru proglašeni najboljim sportistima sa invaliditetom Beograda u 2009. godini. Zorica je na ovogodišnjem Evropskom ekipnom prvenstvu u stonom tenisu osvojila bronzanu medalju, dok je Draženko na Svetskom bio najbolji, bacio je disk 31,19 metara i postavio novi svetski rekord.

Zorica je stoni tenis počela da igra 1994. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << godine dok je od 2006. godine član državne reprezentacije. Kako je juče rekla novinarima vredno se priprema za svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji naredne godine.

Vidno raspoložen Draženko, nakon uručenja nagrada, poručio je da ne treba pokleknuti u teškim trenucima. Draženko, koji je stradao 1989. godine kada je ranjen, kaže da je samo zahvaljujući jakoj volji počeo da se bavi sportom.

- Biće mi teško da odbranim postavljeni rekord ali se pripremam za svetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2011. godine. Teško je baviti se sportom. Treba mnogo rada, teški su uslovi. Ovaj sport je, kako ja volim da kažem hleb sa devet kora - rekao je Mitrović.

A na pitanje Glasa da li nedostaje para za pripreme i da li se donatori javljaju, Draženko je kratko odgovorio:

- Novca nema, uvek mora da se krpi. Donatori se javljaju, ali više moramo sami da molimo za pare.

Zahvalnice i plakete juče su dodeljene i mnogim drugim sportistima sa invaliditetom koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima. Priznanja su dobili i udruženja, institucije, donatori i drugi koji su nesebično pomogli osobama sa invaliditetom da se bave sportom i rekreacijom.

Nagrađenim sportistima su pripali i vaučeri za kupovinu sportske opreme koje je obezbedio „Telekom“.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.