Uskoro moderniji Banatski Dvor

Izvor: B92, 11.Jul.2009, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro moderniji Banatski Dvor

Beograd -- Ugovor Srbijagasa i Gasproma o osnivanju zajedničkog preduzeća za modernizaciju podzemnog skladišta prirodnog gasa Banatski Dvor bići potpisan sledeće sedmice.

Ovih dana stiže i zvanična potvrda o ceni gasa, najavljuje Bajatović

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio da je ugovor završen, ali da još treba "srediti" imovinske podatke.

"Sve smo se dogovorili, ali potrebno je da sredimo imovinske podatke. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jer, sada pojedini papiri nisu 'čisti', odnosno deo imovine u Banatskom Dvoru nije prenet na Srbijagas. Trebalo bi da i taj deo posla završavamo, i u ponedeljak ceo dokument prosledimo u Gasprom, na verifikaciju", kazao je on.

Bajatović je naveo da će pošto Rusi budu pogledali konačni tekst ugovora, konsultanti Srbijagasa oceniti taj dokument koji će potom biti upućen na sednicu Vlade Srbije.

Na pitanje o tome kada bi mogao biti potpisan ugovor o osnivanju zajedničke firme sa Gaspromom za izgradnju gasovoda Južni tok, Bajatović je rekao da je proces registracije u toku i da sve ide po planu.

"Radimo, biće i tog ugovora uskoro. Potrebno je i da oformimo stručni tim iz Srbijagasa koji će se baviti izradom dve studije izvodljivosti za trasu gasovoda kroz Srbiju. Jedna mora da se uradi po kriterijumima Gasproma, a druga, koja ide na usvajanje u Vladu Srbije, mora da bude usklađena sa našim zakonima", naveo je on.

Prema njegovim rečima, u 80 odsto dokumentacije i podataka to su dentične studije.

Na pitanje da li će gas pojeftiniti, Bajatović je naveo da je nabavna cena gasa "pala", ali da ovih dana treba da stigne zvaničnu potvrda Gasproma.

"Posle toga uradićemo računicu svih troškova i proslediti je Agenciji za energetiku", kazao je Bajatović.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.