Tužilaštvo: Postupak protiv Maje i Miloša

Izvor: S media, 27.Feb.2011, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo: Postupak protiv Maje i Miloša

Pevačica Maja Nikolić je na zahtev RRA izbačena iz rijalitija Dvor zbog antisemitizma, a povodom ovog incidenta se oglasilo i Republičko javno tužilaštvo.

Portparol tužilaštva Tomo Zorić izdao je saopštenje u kojem stoji da Republičko javno tužilaštvo sprema tužbe i protiv Maje Nikolić i Miloša Bojanića.

"Nedopustivo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je davati antisemitske izjave, a težina je veća jer je to učinjeno na televiziji koja ima nacionalnu frekvenciju. Nadležno tužilaštvo zatražilo je snimak od televizije Pink, a svi koji su davali antisemitske izjave biće izvedeni pred lice pravde, odnosno biće pokrenuti krivični postupci protiv njih", stoji u saopštenju portparola tužilaštva.

Dvor: Maja: "Nacionalista sam, ne volim Jevreje!" (VIDEO)

Za krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti i kršenje Zakon o zabrani diskriminacije govorom mržnje, predviđena je i kazna zatvorom.

(Mondo)
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.