Srpski roman Petkana u rumunskim manastirima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2010, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski roman "Petkana" u rumunskim manastirima

BEOGRAD -

Roman "Petkana" Ljiljane Habjanović Đurović objavljen je na rumunskom jeziku u izdnju "Andrejane", izdavačke kuće Arhiepiskopije Sibiu.

Predgovor je napisao arhiepiskop Sibiua i mitropolit erdeljski Laurencio Streza, a prevela ju je Ljubica Rajkić. Knjiga će biti u prodaji u knjižarama, ali i u crkvama i manastirima Rumunske pravoslavne crkve.

Sredinom maja, arhiepiskop Streza primio je autorku u vladičanskom dvoru u Sibiu i tom prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postignut je dogovor o daljoj saradnji.

Osim na rumunskom, "Petkana" je objavljena na makedonskom, bugarskom i ruskom jeziku. Do sada je u inostranstvu objavljeno 17 knjiga Ljiljane Habjanović Đurović, na 11 jezika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petkana na rumunskom - Vladika Nikolaj - Vremenske kapsule

Izvor: Komp. Biblioteka, 25.Jun.2010

Roman Petkana Ljiljane Habjanović Đurović objavljen je na rumunskom jeziku u izdnju Andrejane.Sabrana dela vladike Velimirovića objavljena u tri toma i tiražu od 5.000 primeraka na ruskom jeziku.Indonežanka stara 157. godina

Nastavak na Komp. Biblioteka...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.