Srbijagas uzima kredit?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2017, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbijagas uzima kredit?

Srbijagas nema para za nabavku gasa za zimsku sezonu i zbog toga će se kratkoročnim kreditom zadužiti 30 miliona evra, a kao garanciju da će banci biti vraćen novac, firma će dati menice, saznaje Blic, dok je direktor kompanije Dušan Bajatović potvrdio da je raspisan tender za kredit za plaćanje gasa kojim se puni skladište Banatski dvor.

U javnoj nabavci, koja je raspisana sredinom avgusta, doduše stoji da je kredit potreban da bi se pokrila tekuća likvidnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kompanije, ali Blic navodi da je pravi razlog za zaduživanje manjak para potrebnih da se zatvori finansijska konstrukcija prema Gasprom za isporučene količine gasa.

Izvor Blica iz Srbijagasa navodi da je potez bio neminovnost, jer je novac potrebno obezbediti do sredine oktobra.

U suprotnom neće biti gasa, dodaje sagovornik lista.

Postojeći dug od milijardu evra Srbijagasa zato će biti uvećan za još 30 miliona.
Pogledaj vesti o: Dvor,   Gasprom

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"SRBIJAGAS" OPET U PROBLEMU Bajatović traži 30 miliona evra kredita za nabavku gasa

Izvor: Blic, 23.Sep.2017, 07:33

"Srbijagas" nema para za nabavku gasa za predstojeću zimsku sezonu i zbog toga će se kratkoročnim kreditom zadužiti 30 miliona evra, a kao garanciju da će novac biti vraćen banci, firma će dati menice, saznaje "Blic"...Doduše, u javnoj nabavci, koja je raspisana sredinom avgusta, stoji da je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.