Otkriveni novi detalji o bolesti princeze Šarlin - biće na lekovima čitav život

Izvor: B92, 22.Maj.2022, 10:55

Otkriveni novi detalji o bolesti princeze Šarlin - biće na lekovima čitav život

Princeza Šarlin od Monaka prozvana je najtužnijom na svetu, a nakon povratka na dvor posle nekoliko meseci, otkriveno je da razlog nisu bili psihički problemi već epilepsija.

Princezino zdravlje je poslednjih meseci bilo tema brojnih špekulacija i nagađanja, a njen krhki izgled izazvao je mnogo zabrinutosti.

Mnogi su bili uvereni da su isključivo psihički problemi uzrok njenog povlačenja, a zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je potvrđeno kako je Šarlin provela četiri meseca u psihijatrijskoj ustanovi.

Međutim, izvor je za strane medije potvrdio je da joj je epilepsija dijagnostikovana prošlog leta, dok je boravila u rodnoj Južnoafričkoj republici gde se podvrgla operaciji sinusa.

Navode i kako je dijagnoza bila jako stresna za princezu te je nekoliko nedelja kasnije iznenada pala u nesvest pa je hitno prebačena u bolnicu u grad Durban gde su joj urađene pretrage i postavljena dijagnoza.

"Nakon te operacije princeza je morala strogo da miruje. No, nije se držala saveta lekara te je dobila tešku infekciju praćenu visokom temperaturom. I to je bio okidač za epileptini napad", prenose strani mediji.

Takođe, naveli su i kako joj dijagnoza posebno teško pala jer će morati da pije lekove ceo život da bi kontrolisala bolest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.