Novčana pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

Izvor: Studio B, 05.Dec.2013, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novčana pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

U Starom dvoru danas je roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca uručena jednokratna novčana pomoć.

Pomoć je dobilo 90 porodica sa 285 dece, a uručili su je sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić i njegova zamenica Aleksandra Krstić.

Roditelji dece predškolskog uzrasta dobili su dve prosečne zarade u Beogradu, osnovaca tri, srednjoškolaca četiri, a roditelji studenata pet prosečnih zarada >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << isplaćenih u Beogradu u oktobru. Za ove svrhe iz budžeta grada izdvojeno je blizu 14 miliona dinara.

- Sekretarijat za socijalnu zaštitu već deveti put organizuje svečanost na kojoj uručuje pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca. Time se veoma ponosimo, naročito zbog toga što ovih porodica ima više nego prošle godine. Na ovaj način grad pobeđuje u bici da naših najmlađih sugrađana bude što više, a obezbedili smo i sredstva da i iduće godine nastavimo ovaj vid pomoći - istakao je Matić.

Ivana Bulović, majka duplih blizanaca, ističe da je u ova teška vremena svaki dinar veoma važan.

- Nenad i Nevena imaju jedanaest, a Branislav i Marija po deset godina. Njihovo podizanje je lepo i teško. Dan nam je buran od ujutru, počinje velikim doručkom i odlaskom u školu. Oni se dobro slažu, pa zajedno preguramo sve. Samo da ih prehranimo potrebne su dve plate, pa nam ova pomoć grada mnogo znači - naglašava Ivana.

Pomoć je danas dobilo 75 porodica sa trojkama, dve porodice sa četvorkama i 13 porodica sa duplim blizancima.

 

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.