Mihajlović: Neće biti restrikcija, obezbedićemo dovoljno energije i energenata

Izvor: Beta, 16.Jun.2022, 11:56

Mihajlović: Neće biti restrikcija, obezbedićemo dovoljno energije i energenata

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da će država uraditi sve što od nje zavisi kako bi obezbedila dovoljne količine energije i energenata za predstojeću zimu i da neće biti restrikcija, saopštio je njen Kabinet."Jasno je da nas čeka teška zima, ali smo napravili važne korake u pripremi. Najveći deo gasa dobijaćemo i dalje iz Rusije, što je jako važno, s obzirom na to da smo 100 odsto zavisni od njega, napravili smo dogovor o zakupu skladišta sa Madjarskom, a imamo i naš deo u Banatskom Dvoru i najvećim delom smo obezbedili dovoljne količine", rekla je Mihajlović, gostujući na TV Prva.Dodala je da Srbija tokom zime troši više od 12 miliona kubnih metara gasa i da će biti potrebno obezbediti i dodatne količine, osim ugovorenih.Mihajlović je istakla da se svakodnevno radi na tome da se obezbedi dovoljno i gasa i nafte i naftnih derivata i električne energije i da veruje da će svega biti dovoljno."Svakako smo u boljoj situaciji od mnogih država u Evropi. Ono što zavisi od nas uradićemo, ali ne znamo da li će biti problema koji zavise od drugih", rekla je Mihajlović.Ona je, odgovarajući na pitanje o pisanju pojedinih medija da će Elektroprivreda ...
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mihajlović: Miniranje iznad naselja u Majdanpeku je deo sanacije stene koju je naložila inspekcija

Izvor: Danas, 16.Jun.2022

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je miniranje iznad naselja u Majdanpeku deo sanacije stene koju je naložila inspekcija, jer je bila ugrožena bezbednost građana, s obzirom na to da je postojala mogućnost odrona, saopštilo je Ministarstvo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.