Malinari drže magistralu u blokadi, traže cenu od 180 dinara

Izvor: N1 televizija, 03.Jun.2018, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari drže magistralu u blokadi, traže cenu od 180 dinara

Magistralni put ka Crnoj Gori i dalje je u prekidu kod Vladičanskog dvora u Prijepolju zbog blokade malinara koji protekle noći nisu uspeli da se dogovore sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede da otkupna cena roda bude 180 dinara.

Od jutros na blokadi puta Prijepolje-Bijelo Polje nema pripadnika žandarmerije, koji su se, kako kažu organizatori protesta, povukli posle reakcije Sindikata srpske policije koja je navela da neće da bije svoj narod.

Malinari >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << očekuju da im se obrati predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili premijerka Ana Brnabić od kojih traže da im u dogovoru sa hladnjačarima garantuju minimalnu otkupnu cenu od 180 dinara.

Do tada će, najavljuju, držati magistralu ka Crnoj Gori u blokadi.

"Mi poručujemo da mi nećemo da se bijemo sa našom policijom, nemamo razloga ni mi da se bijemo sa njima, ni oni sa nama. Mi smo ovde na mirnom protestu gde samo tražimo ono što nam pripada", kaže Boban Purić iz Udruženja malinara Limska dolina.

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KOLAPS U PRIJEPOLJU Zbog protesta malinara u kilometarkoj koloni SEVALE PESNICE, grad zakrčen, odložena fudbalska utakmica

Izvor: Blic, 03.Jun.2018

U Prijepolju, gde malinari od juče drže blokiranu magistralu prema Crnoj Gori, vozače, kojima treba po nekoliko sati da bi prošli kroz ovaj grad, polako izdaje strpljenje, a u samom gradu je totalni kolaps.

Nastavak na Blic...

"SELJAČKA BUNA" Evo kako malinari prekraćuju vreme na barikadi u Prijepolju

Izvor: Blic, 04.Jun.2018, 15:01

Malinari su u Prijepolju blokirali magistralu ka Crnoj Gori, čime su putnicima produžili vožnju za nekoliko sati, a u samom gradu je nastao haos. I dok poljoprivrednici čekaju da im se uvaže zahtevi i odobri cena od 180 dinara po kilogramu malina, na svoj način da skrate vreme.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.