Lideri SzS pokušali da uđu u Stari dvor, zatim blokirali REM

Izvor: RTS, 04.Apr.2019, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri SzS pokušali da uđu u Stari dvor, zatim blokirali REM

Sednica Saveta za ravnopravnost u Skupštini grada prekinuta je nakon što su lideri Saveza za Srbiju pokušali da uđu u zgradu Starog dvora. Žene zaposlene u Skupštini blokirale su ulazna vrata i tako ih sprečile da uđu. Pristalice SzS su potom blokirale zgradu REM-a na Trgu Nikole Pašića. Reporterka RTS-a je javila da su se nakon toga razišli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ispred Starog dvora bili su lideri Saveza za Srbiju Boško Obradović, Borko Stefanović, Nikola Jovanović, Janko Veselinović, kao i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Žene koje su učestvovale na sastanku Saveta sprečile su predstavnike opozicije da uđu u zgradu, javio je izveštač Tanjuga.
Opozicionari su optužili gradske vlasti da su namerno na ulaz u Skupštinu postavile samo žene.
Za deset sati ispred zgrade Gradske uprave Beograda bila je najavljena konferencija za novinare tog saveza o, kako su najavili, sprečavanju projekata koje Grad planira.
Nakon što su se okupili ispred zgrade Uprave, predstavnici SzS došli su do Starog dvora.
Oni su prethodno zatražili da se obrati gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.
Ispred Skupštine grada bile su iz predostrožnosti i dve ekipe Hitne pomoći.
Kako javlja naš reporter, saobraćaj u tom delu grada odvijao se nesmetano.  
Od Skupštine grada, preko Kolarčeve do REM-a
Pristalice Saveza za Srbiju uputile su se ka Trgu republike, pošto nisu mogli da uđu u gradsku skupštinu, gde su želeli da razgovaraju sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem.
Njihov odlazak ispred Skupštine grada ispraćen je aplauzom, a zaposleni u Gradskoj upravi koji su blokirali ulaz vratili su se u zgradu. 
Predstavnici Saveza za Srbiju skinuli su ogradu kod Palate "Albanija", koja je sprečavala saobraćaj u Kolarčevoj ulici i, noseći te prepreke, krenuli prema Makedonskoj ulici.
U Kolarčevoj ulici bila je jedna patrola saobraćajne policije koja ih nije sprečavala da prođu.
Iz Makedonske, kolona je skrenula u Dečansku ulicu i uputila se ka sedištu REM-a, na Trgu Nikole Pašića. Tamo su ogradom iz Kolarčeve blokirali tu instituciju, koja, kako su ocenili, ne radi svoj posao.
Kao objašnjenje da REM ne radi svoj posao i "pravo" da postavi ovu ogradu naveo je da TV Pink, koja je u privatnom vlasništvu, koristi nacionalnu frekvenciju da bi, tvrdi, propagirala politiku vlasti.
Obradović tvrdi i da su zaštitne ograde poslužile predsedniku Aleksandru Vučiću i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću da onemoguće proteste "Jedan od pet miliona".
"Mi smo zato došli do Kolarčeve i skinuli sve ograde koje su tu stajale, kao što su opozicionari sa patrijarhom Pavlom na čelu probili Kolarčevu ulicu 1997. godine, tako smo i mi sada probili ove kordone i oslobodili Kolarčevu za normalan saobraćaj", rekao je Obradović novinarima.
Obradović: Došli smo kao narodni poslanici
Predsednik Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju, Boško Obradović, rekao je ispred zgrade REM-a i da su lideri tog saveza do Skupštine grada došli kao narodni poslanici, kao lideri političkih opcija, da iskažu nezadovoljstvo.
"Sve zaposlene dame su direktno od Gorana Vesića poslate da se na juriš obračunavaju sa mirnim građanima. Ove dame su ucenjene kao zaposlene u javnom sektoru da rade ovakve stvari", rekao je Obradović.

Zašto Goran Vesić nije izašao, upitao je Boško Obradović.
Na pitanja, kaže, dobijaju nasilničke odgovore. "Vesić želi da zatvori plato ispred Filozofskog fakulteta, odakle svake subote kreću protesti", rekao je Obradović.
Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać rekao je novinarima ispred Skupštine grada da su tu došli da bi predali dva zahteva, jedan za hitnu obustavu svih štetnih projekata koji se rade u Beogradu i drugi za hitno razrešenje zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.
Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da je jutros u Starom dvoru zatražio razgovor sa gradonačelnikom, da primi predstavnike opozicije i objasni zašto ne radi svoj posao, već je svu izvršnu vlast uzurpirao Vesić.
Dobio sam informaciju da će Radojičić razgovarati sa odbornicima i građanima, u tom momentu sam video Vesića koji je komandovao zaposlenima da "nagrnu na izlaz, blokiraju" i sakrio se iza pripadnica nežnijeg pola, rekao je Jovanović.
Povodom pokušaja upada predstavnika Saveza za Srbiju u Stari dvor, reagovali su premijerka i predstavnici vladajućih stranaka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pristalice SzS pokušale da udju u Stari dvor kod gradonačelnika Beograda (VIDEO)

Izvor: Beta, 04.Apr.2019

Predstavnici Saveza za Srbiju okupili su se danas, nešto posle 10 časova, ispred Starog dvora gde su pokušali da udju u gradsku upravu.Predstavnici Saveza za Srbiju Boško Obradović, Borko Stefanović i Nikola Jovanović se nalaze ispred ulaza, zajedno sa većim brojem simpatizera, a prema izveštajima...

Nastavak na Beta...

Žene sprečile upad u Skupštinu grada Beograda (VIDEO)

Izvor: Mondo, 04.Apr.2019

Predstavnici opozicije pokušali da upadnu u Skupštinu grada Beograda gde se u tom trenutku održavala Sednica Saveta za ravnopravnost. Opozicija odnela SVE zaštitne ograde oko Trga Republike!..Ispred Starog dvora su bili lideri opozicionog bloka Saveza za Srbiju su Boško Obradović, Nikola Jovanović,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.