Žene sprečile upad u Skupštinu grada Beograda (VIDEO)

Izvor: Mondo, 04.Apr.2019, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene sprečile upad u Skupštinu grada Beograda (VIDEO)

Predstavnici opozicije pokušali da upadnu u Skupštinu grada Beograda gde se u tom trenutku održavala Sednica Saveta za ravnopravnost. Opozicija odnela SVE zaštitne ograde oko Trga Republike!

Ispred Starog dvora su bili lideri opozicionog bloka Saveza za Srbiju su Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać, kojima se na ulazu suprotstavila grupa žena koja je prisustvovala sednici Saveta za rodnu ravnopravnost.

Tokom nagurivanja jednoj od žena je pozlilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pa je odvezla Hitna pomoć.

Ispred zgrade Gradske uprave Beograda za 10 sati bila je najavljena konferencija za novinare SzS, o, kako su najavili, sprečavanju projekata koje grad planira.

Ali, umesto konferencije za medije usledili su incidenti, kada su predstavnici opozicije probali da upadnu u zgradu Starog dvora. Između ostalog i oni koji nisu odbornici Skupštine grada Beograda, poput Boška Obradovića.

Izvor: Tanjug

Žene koje su učestovale na sastanku Saveta za rodnu ravnopravnost sprečile su predstavnike opozicije da uđu u zgradu. Jedna od žena se tom prilikom onesvestila, pa je došla Hitna pomoć koja ju je odvezla.

Iz mase se čuo nekulturan komentar: "Je l' živa baba, je li?".

Predstavnici opozicije su kritikovali zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, a žene su uzvratile uzvicima: "Đilase, lopove", "Fašisti", "Ovo je mobing".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare povodom ovih nemilih događaja izrazio "beskrajnu zahvalnost hrabrim ženama koje su svima pokazale put ka slobodi i borbi protiv fašizma".

On je još jednom poručio da "nasilje neće proći" i da će se država "obračunati sa siledžijama".

TRENUTAK KADA SE ŽENA ONESVESTILA

Izvor: Kurir

Predstavnik Saveza za Srbiju Nikola Jovanović upitao je preko megafona "da li Beograd ima gradonačelnika" i pozvao ga da izađe kako bi mu bili predati zahtevi opozicije, koja se protivi gradskim projektima i radovima koji se obavljaju u širem centru Beograda.

Centralna beogradska opština Stari grad najavila je organizovanje referenduma na kojem će njeni stanovnici odlučivati o tome da li su za infrastrukturne radove koji se sprovode, ukljućujući žičaru koja treba da povezuje Kalemegdan i Ušće.

Nakon toga predstavnici opozicije krenuli su u protestnu šetnju do Trga Republike gde su obimni radovi na rekonstrukciji tog dela strogog centra grada.

Oni su odneli SVE zaštitne ograde oko radova koji se izvode! Sve ograde su potom postavili ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gde je zatraženo da se Televiziji Pink "oduzme nacionalna frekvencija jer je prekršila zakone".

Izvor: Kurir

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović (SzS): Tražio sam prijem kod gradonačelnika da vidim da li će smeniti Vesića

Izvor: Beta Video, 04.Apr.2019

BEOGRAD - Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je ušao u zgradu Skupštine grada kako bi zatražio prijem kod gradonačelnika Zorana Radojičića i da bi video da li je na poslu. Jovanović je rekao i da će ostati ispred ulaza sve...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Obaveza svih – nulta tolerancija na nasilje

Izvor: RTS, 04.Apr.2019

U okviru rada Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda, u Starom dvoru održana je radionica na temu jačanja kapaciteta žena – kako prepoznati verbalno i neverbalno nasilje. . Sastanku su prisustvovali zamenica predsednice...

Nastavak na RTS...

Ispovest Svetlane Tišljarić nakon jučerašnjeg DIVLJANJA SzS ispred Skupštine grada Beograda: Obradović mi je pokazivao srednji prst! GURAO ME je dok nisam ostala bez daha i dok se nisam onesvestila!

Izvor: RTV Pink, 05.Apr.2019, 10:14

Članica Saveta za rodnu ravnopravnost Svetlana Tišljarić završila je juče u Urgentnom centru, nakon što su je ispred Skupštine grada Beograda pristalice Saveza za Srbiju gurale, dok nije ostala bez vazduha i onesvestila se. Kako kaže, bilo joj je upućeno mnogo ružnih reči, pre svega da se...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.