Obaveza svih –  nulta tolerancija na nasilje

Izvor: RTS, 04.Apr.2019, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obaveza svih – nulta tolerancija na nasilje

U okviru rada Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda, u Starom dvoru održana je radionica na temu jačanja kapaciteta žena – kako prepoznati verbalno i neverbalno nasilje.
Sastanku su prisustvovali zamenica predsednice Saveta za ravnopravnost Nataša Stanisavljević, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, sekretarka za informisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mirjana Pavičić, kao i o više od 100 predstavnica lokalne samouprave.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, Nataša Stanisavljević je istakla da su sednica i radionica bile od velike važnosti jer je cilj pružanje podrške i pomoći, ali i osnaživanje svake žene koja je žrtva nasilja. 
"Želimo da čujemo glas svake žene u Beogradu i da one kroz rad lokalnih saveta daju svoje predloge za unapređenje položaja žena i sprečavanje bilo kog oblika nasilja nad ženama", rekla je Stanisavljevićeva.
Istakla je da članice Saveta za rodnu ravnopravnost oštro osuđuju svaki vid nasilja, vređanja i omalovažavanja žena.
"Institucije iz sistema imaju nultu toleranciju na nasilje, uključujući i verbalno i neverbalno. Obaveza svih nas, ali i institucija i celokupne društvene zajednice jeste nulta tolerancija prema svakoj vrsti nasilja i primena adekvatnih sankcija za počinioce, jer ćemo samo tako razviti mehanizme kojima ćemo nasilnika sprečiti da ponovi delo, a sa druge strane sačuvati i ojačati žrtve nasilja", navela je Stanisavljevićeva.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stanisavljević za Pink: Fašizam i nasilje nisu budućnost Srbije, Radulović: Imali su mržnju u očima

Izvor: RTV Pink, 04.Apr.2019

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević osudila je danas pokušaj nasilnog upada gradskih odbornika Saveza za Srbiju u Stari dvor, kada je prekinuta sednica Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada, i poručila da za nasilnike i fašizam nema mesta u modernoj Srbiji.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.