Kosovska Mitrovica: Uručena 82 rešenja za stanove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska Mitrovica: Uručena 82 rešenja za stanove

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić uručio je danas, u Mitrovačkom dvoru, rešenja za 82 porodice iz ovog grada, koje su na poslednjem konkursu ostvarile pravo na korišćenje novoizgrađenih stambenih jedinica.

Spirić je istakao da je ovo poseban i svečan dan za Mitrovicu, a ujedno je to i potvrda da je Srbija prisutna na ovim prostorima. On je naglasio da je veoma važno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će veliki broj dece, zajedno sa roditeljima, koristiti nove stanove.

"Ovo ne bi moglo da se organizuje i izgradi bez istinske pomoći Srbije, predsednika Aleksandra Vučića, Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Marka Đurića, koji su prepoznali zahteve i potrebe ovdašnjeg stanovništva. Za Kosovsku Mitrovicu značajna ulaganja biće i u 2020. godini, ali i u ovoj je, pored velikog broja stanova koje smo izgradili, pokrenut veliki broj projekata koji će poboljšati život ovdašnjem stanovništvu, unaprediti ga, ali i jasna poruka da ostajemo ovde i čuvamo svoje pragove", rekao je Spirić.

Posle punih deset godina, problem nedostatka stana rešila je šestočlana porodica Lazić.

"Puno nam znači stan koji smo dobili i zahvalni smo predsedniku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, jer smo sa ovim rešili veliki životni problem", rekla je Jelena Lazić za Kosovo onlajn.

U svoj novi dom, zajedno sa suprugom i četvoro dece, uskoro će se useliti i Saša Stojković.

"Živeli smo u stanu od 37 kvadratnih metara i za nas je to bio mali prostor. Najstariji sin je već na fakultetu i nova soba će mu mnogo značiti, kao i svima nama proširenje koje smo dobili. Hvala svima koji su zaslužni za stan koji mi je dat", rekao je Stojković.

Mitrovački privremeni organ podelio je u toku ove godine 156 stambenih jedinica, a prema rečima Aleksandra Spirića, u novoj 2020. godini planirana je izgradnja još deset novih stambenih zgrada sa više od 100 stanova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.