Karađorđevićima Dvor samo uz kiriju

Izvor: TvojPortal.com, 15.Maj.2011, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karađorđevićima Dvor samo uz kiriju

15. 05. 2011. Vestionlineh | Novosti
Veliki broj poslanika protivi se usvajanju zakona o Dvorskom kompleksu, koji predviđa da se velelepno zdanje besplatno i dugoročno ustupi na korišćenje porodici princa Aleksandra Karađorđevića. Bunu su podigli članovi LSV i SDP, pa i neki poslanici DS. Protivi se i opozicija, pa je jasno da ovakav tekst zakona ne može da prođe.

Beli dvor
Akt predviđa da se Stari >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << dvor i Beli dvor, daju Karađorđevićima, ali da Srbija plaća troškove obezbeđenja, protivpožarne zaštite, rekonstrukciju, restauraciju, konzervaciju, održavanje parkova i šuma, struju i vodu... U zakonu se navodi da kraljevska porodica treba da plaća troškove za svoje potrebe.
opširnije možete pročitati na ovom linku

Stari dvorBeli dvorzakon o Dvorskom kompleksuporodica princa Aleksandra Karađorđevića

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.