Dvor: Mitar Mirić zbog pijanstva na sudu

Izvor: Poznati.info, 24.Feb.2011, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvor: Mitar Mirić zbog pijanstva na sudu


Portparolka Policijske uprave u Požarevcu Jasmina Tišma, inače autor jednog od najvećih hitova folk muzike 'Ne može nam niko ništa' je najavila tužbu protiv Mitra Mirića i televizije Pink.
Razlog ove tužbe je kako je ona navela izvrgavanje ruglu pesme čiji ona autor. Ovu pesmu Jasmina je napisala pre 20 godina sa svojim ocem čuvenim kompozitorom Novicom Uroševićem, a od tada ova numera je nezaobilazni deo repertoara na većini veselja u Srbiji.
- Za vreme emitovanja „Dvora', Mirić je na veoma skaredan i ružan način, u vidno alkoholisanom stanju, ovu pesmu izvrgao ruglu. Zbog toga sam odlučila da podnesem tužbu protiv njega kao izvođača, ali i protiv TV Pink koja je emitovala ovakvo izvođenje, u nedostojno montiranoj verziji, čime su zajednički doprineli unižavanju autorskog dela - rekla je Jasmina Tišma.
- Bez moje saglasnosti, na uvredljiv način je skraćeno i montirano izvođenje pesme „Ne može nam niko ništa', uz nekontrolisano i bahato ponašanje interpretatora. Zbog toga ću se narednih dana obratiti nadležnim institucijama, ne samo za zaštitu autorskih prava već i zbog sprovođenja postupka oduzimanja prava interpretatoru na dalje korišćenje i izvođenje mog dela - rekla je Tišma,...

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.