Izvor: iYupi.com, 24.Feb.2011, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MITAR MIRIĆ PRED ZABRANOM PEVANJA "NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA..."!?

Jasmina Tišma, portparol Policijske uprave Požarevac i autor jednog od najvećih hitova domaće narodne muzike „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", najavila je tužbu protiv pevača Mitra Mirića, izvođača te pesme, ali i protiv televizije Pink. Razlog ove tužbe je izvrgavanje ruglu pesme od strane izvođača, do kojeg je došlo tokom prošlonedeljnog emitovanja rialitija „Dvor" na televiziji Pink. Ovu pesmu Jasmina je pre 20 godina napisala zajedno sa svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu iYupi.com << ocem, čuvenim kompozitorom Novicom Uroševićem, i od tada ona je nezaobilazni deo muzičkog repertoara na svim domaćim veseljima i zabavama. Neprimereno ponašanje ... Mitar Mirić - Za vreme emitovanja „Dvora", Mirić je na veoma skaredan i ružan način, u vidno alkoholisanom stanju, ovu pesmu izvrgao ruglu. Zbog toga sam odlučila da podnesem tužbu protiv njega kao izvođača, ali i protiv TV Pink koja je emitovala ovakvo izvođenje, u nedostojno montiranoj verziji, čime su zajednički doprineli unižavanju autorskog dela - rekla je Jasmina Tišma.Mitar: Mogu da pevam i u WC-u ako hoću! Folker Mitar Mirić smatra da Jasmina nema osnova da ga tuži i dodaje da on pesmu može da peva gde i kako hoće. - Meni je to što ona priča smešno! Pesma je moja i mogu da je izvodim i u WC-u ako hoću! Pevam je 30 godina i nema mesta i načina izvođenja koji nije imala. Koliko je znam, njen otac Novica je napisao pesmu, a šta je ona tu radila, nisam obavešten - kaže za Press Mitar.Ona je navela da se na tužbu odlučila zbog povrede ugleda i časti, jer kao autor ima zakonsko i moralno pravo da se usprotivi svakoj zloupotrebi i diskreditovanju svog dela. NEZADOVOLJNA IZVOĐENJEM SVOJE PESME „NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA"... Jasmina Tišma - Bez moje saglasnosti, na uvredljiv način je skraćeno i montirano izvođenje pesme „Ne može nam niko ništa", uz nekontrolisano i bahato ponašanje interpretatora. Zbog toga ću se narednih dana obratiti nadležnim institucijama, ne samo za zaštitu autorskih prava već i zbog sprovođenja postupka oduzimanja prava interpretatoru na dalje korišćenje i izvođenje mog dela - rekla je Tišma, naglasivši da interpretatori pesama treba da znaju da autor ima pravo da opozove korišćenje svog dela ukoliko smatra da se ono nečim unižava, kako bi na taj način zaštitio svoje delo od degradiranja.

Nastavak na iYupi.com...






Povezane vesti

Dvor: Mitar Mirić zbog pijanstva na sudu

Izvor: Poznati.info, 24.Feb.2011

. Portparolka Policijske uprave u Požarevcu Jasmina Tišma, inače autor jednog od najvećih hitova folk muzike 'Ne može nam niko ništa' je najavila tužbu protiv Mitra Mirića i televizije Pink.. Razlog ove tužbe je kako je ona navela izvrgavanje ruglu pesme čiji ona autor. Ovu pesmu Jasmina je...

Nastavak na Poznati.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta iYupi.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta iYupi.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.