Danas potpisivanje krovnog sporazuma

Izvor: Glas javnosti, 24.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas potpisivanje krovnog sporazuma

BEOGRAD - Boris Tadić i Dmitrij Medvedjev, predsednici Srbije i Ruske Federacije, danas potpisuju u Moskvi krovni politički sporazum koji će biti garant za izgradnju gasovoda kroz Srbiju i skladišta gasa u Banatskom Dvoru. Pored predsednika Tadića, u srpskoj delegaciji biće i Ivica Dačić, zamenik premijera, Vuk Jeremić, ministar inostranih poslova, i Petar Škundrić, ministar energetike.

Politička deklaracija

Mirko Cvetković, premijer Vlade Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << potvrdio je da će danas biti potpisan ugovor sa ruskim partnerima, naglašavajući da se radi o „krovnom papiru“ iza kojeg stoje dve države, a koji je više politička deklaracija u smislu da će se realizovati celina tog paketa. Cvetković je naveo da je parafiranjem ugovora praktično postignut dogovor o svim spornim elementima i da će prenos vlasništva potrajati nekoliko meseci.

Srpska strana je uspela da se u pregovorima sa „Gasprom njeftom“ izbori za povoljnije uslove sporazuma, a u to je uključen i socijalni program na kojem je insistirao srpski sindikat radnika. Takođe, ranije je dogovoreno da ruska strana investira 500 miliona evra u modernizaciju industrijskih pogona, a sada su Rusi pristali da povećaju investicije za 50 miliona evra, pored 400 miliona evra koje će dati na ime otkupa 51 odsto akcija NIS-a.

Nema otkaza

Pored toga, „Gaspromnjeft“ je obećao da neće otpuštati zaposlene u NIS-u do 2012. godine, da će se plate prilagođavati inflaciji, a onima koji odluče da odu iz kompanije isplatiće naknadu u iznosu od 750 evra po godini radnog staža. Jedan deo imovine, koji je inače NIS koristio, ne vodi se na to javno preduzeće, ali postoji listing na kojem su sve imovinske stavke koje su deo ugovora, zbog čega je potreban taj „klouzing“ (zatvaranje), koji će trajati najmanje 130 dana.

STUDIJA IZVODLJIVOSTI DO 2010.

MOSKVA - Ruski „Gasprom“ objavio je da planira da do druge polovine 2010. godine završi studiju izvodljivosti o izgradnji gasovoda „Južni tok“, prenosi ruski poslovni sajt www. oilcapital. ru.

24.decembar 2008.godine:

a) potpisivanje krovnog sporazuma

b) padanje Srbije na dno dna

c) konačno obeležavanje stanovništva Srbije kao neobrazovane, neprosvećene,

neobaveštene gomile,koja je mirna i divi se svim potezima vlasti,a u stvarnosti

potpuno potcenjena od te iste vlasti, ćuti,trpi kao i decenijama do sada.

DOKLE?

Paunovi i ostale ponosne ptice, prošetaće danas još jednom pred kamerama svih svetskih medija,

a u istoriji će biti upisani onako kako zaslužuju svi oni koji su sebi dali za pravo da odlučuju u ime

svih, ali sebi u korist. Bez obzira u bio kom smislu: političkom,materijlnom,prijateljskom.....

Žalosno je, jer smo se konačno uverili da smo bili i ostali prevareni!!!!!!!! ALI,NIKADA VIŠE!!!!!

Iz kog jezika vam je to KROVNI?

20 година тешког рада је уложено, да би били данас сила региона, још само да уловимо Ратка Младића па да задовољимо и солану страшног, па онда да се раскомотимо и живимо срећни у векове.

kakav lopov od predsednika. upropastio je srbiju.

Ma kakav KROVNI SPORAZUM, OVO LICI NA TAVANSKI DOGOVOR DVOJICE MAFIJASA SSSR I ZEMLJE NEBESKOG NARODA?

VOLEO BI DA JE DINKARA BIO U PRAVU, A jutros citam da NAFTNA POLJA SERBIJI DONOSE GODISNJE TAMAN KOLIKO VREDI SPORAZUM MANSARDE ? BRAVO DINKARA IPAK SI TI PROCENIO SITUACIJU U KOJU SU UVUCENI KRIMOSI POCEV OD TADIJE PA NANIZE DO SKUNDRE?

Laky
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.