Burger King marketinškim trikom naljutio belgijskog kralja

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 29.Maj.2017, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burger King marketinškim trikom naljutio belgijskog kralja

Belgijski kraljevski dvor uznemirila je reklama američke kompanije Burger King koja je pred dolazak na belgijsko tržište u reklami na internet stranici postavila pitanje Belgijancima ko je pravi kralj „Burger“ ili „Filip“

Kompanija Burger King će u junu otvoriti prvu prodavnicu u Belgiji, a nesvakidašnjim marketinškim trikom je već stigla na naslovnice belgijskih medija.

Zanimljivo je da korisnici interneta >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << koji odgovore da je pravi kralj „Burger“ dobiju čestitku, a oni koji se odluče za “Filipa“ dobiju potpitanje „Da li ste sigurni, neće vam on spremati pomfrit?“ i na kraju im ostaje jedina opcija da odgovore da „nisu sigurni“.

Portparol belgijske kraljevske palate Pjer Emanuel De Bo je izjavio kako kompanija Burger King nije tražila neophodnu dozvolu za korišćenje imena i fotografije kralja Filipa za reklamu.

Ne odobravamo takav potez, a ne bismo odobrili ni da je tražena dozvola jer je reč o reklami s ciljem sticanja zarade„, rekao je De Bo.

Belgijska državna novinska agencija BELGA javlja da će kraljevska palata uskoro stupiti u kontakt i tražiti obrazloženje od uprave američke firme.

Izvor: N1

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.