Banatski dvor napunjen gasom

Izvor: RTS, 08.Okt.2014, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banatski dvor napunjen gasom

Ruska kompanija "Gasprom" napunila je podzemno skladište gasa "Banatski dvor" sa 450 miliona kubnih metara gasa, koliki je i pun kapacitet tog skladišta, sapštili su Javno preduzeće "Srbijagas" i "Gasprom".

Na taj način, "Banatski Dvor" će postati dopunski resurs za obezbeđivanje potrošača Srbije ruskim gasom, a takođe će dati dodatnu garanciju sigurnosti ruskih izvoznih isporuka u Srbiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu tokom predstojeće zime, navodi se u saopštenju, a prenosi Beta.

Predsednik Upravnog odbora "Gasproma" Aleksej Miler i generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović na sastanku u Sankt Peterburgu razmotrili su saradnju i razgovarali i o isporukama ruskog gasa u Srbiju.

U saopštenju se naglašava da su učesnici sastanka razmotrili realizaciju zajedničkog projekta "Južni tok", u okviru kojeg se očekuje građevinska dozvola za izgradnju magistralnog gasovoda u Srbiji.

Sastanak je održan tokom Četvrtog međunarodnog gasnog foruma.

Podzemno skladište u Banatskom Dvoru oprema se 2007, zvanično je otvoreno krajem 2011, uz investiciju od oko 30 miliona evra. Kapacitet skladišta je 450 miliona kubnih metara gasa. Ono može da dnevno isporuči pet miliona kubnih metara gasa. U vlasništvu je ruskog "Gasproma" i Srbijagasa". 
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbijagas: Banatski dvor napunjen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2014

Ruska kompanija "Gasprom" napunila je podzemno skladište gasa "Banatski dvor" sa 450 miliona kubnih metara gasa, koliki je i pun kapacitet tog skladišta, sapštili su danas Javno preduzeće "Srbijagas" i "Gasprom"..."Na taj način, 'Banatski Dvor' će postati dopunski resurs za obezbeđivanje potrošača...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.