Bajatović: Za završetak skladišta gasa potrebno 22 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Za završetak skladišta gasa potrebno 22 miliona evra

NOVI SAD - Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je večeras da je za puni završetak podzemnog skladišta gasa u Banatskom dvoru potrebno oko 22 miliona evra.

Posle toga bi, kako je Bajatović rekao, u tom skladištu moglo da se proizvodi pet miliona kubika dnevno gasa, što je dovoljno za potrebe Srbije u vanrednim situacijama.

Da bi podzemno skladište u Banatskom dvoru u potpunosti funkcionisalo potrebno je završiti cevovod za visoke pritiske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji bi to skladište spojio sa gasovodom i dopremao adekvatne količine gasa sa adekvatnim pritiskom, "zatim poraditi još jedan kompresor, poluproizvodna linija i da se urade podvodni prelazi", objasnio je Bajatović.

Ističući da se taj posao može završiti za 90 dana, Bajatović je za Televiziju B92 kazao da će nabavka tih komponenti biti ubrzana.

Prema njegovim rečima, tokom prethodnih decenija postojao je kontinuitet lošeg odnosa prema skladištu gasa Banatski dvor i ništa nije preduzeto da se ono ozbiljno iskoristi.

Prethodna Vlada Srbije, kako je naveo, nije se složila sa time da se u skladište ulažu značajna sredstva, jer nije bilo novca.

"Nakon 2006. godine svako ko je odgovarao za energetsko pitanje u Srbiji, a to je ona, ne ova, nego ona prethodna vlada, morao je ovo pitanje da reši, jer smo tad platitili visoku cenu. Tad nam je iskuljučeno samo 25 odsto količine, ovo je bilo havarijsko isključenje u kome je Srbija praktično ostala bez gasa", kazao je Bajatović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za završetak Banatskog dvora 22 miliona evra

Izvor: Mondo, 10.Jan.2009

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da je za završetak podzemnog skladišta gasa Banatski dvor potrebno oko 22 miliona evra.

Nastavak na Mondo...

Banatski Dvor jeftiniji od štete

Izvor: B92, 11.Jan.2009, 02:37

Novi Sad -- Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da je za potpuni završetak podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru potrebno obezbediti oko 22 miliona evra... Bajatović je rekao da bi posle toga u tom skladištu moglo da se proizvodi pet miliona kubika gasa dnevno, što bi bilo dovoljno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.