Izvor: B92, 22.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković i IZ: Doneti zakon o verskim slobodama

Beograd -- Predstavnici Vlade Srbije i Islamske zajednice iz Novog Pazara zaključili su u utorak u Beogradu da je u Srbiji potrebno doneti zakon o verskim slobodama i na moderan način urediti ovu oblast. Predsednik Vlade Srbije Zoran Živković izjavio je posle sastanka sa delegacijom IZ, koju je predvodio sandžački muftija Muamer efendija Zukorlić, da država nema ambicije da se meša u život bilo koje verske zajednice i da je prošlo vreme kada je taj odnos bio negativan. Živković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da verske zajednice u Srbiji vidi kao partnere u rešavanju nekih problema i faktore stabilnosti zemlje.

On je kazao da će pitanje imovine IZ biti rešeno kroz zakon o restituciji, u okviru kojeg će biti rešavani svi problemi oko oduzete imovine. "Dogovorili smo se da se zajednički posveti pažnja očuvanju istorijskog nasleđa u području Novog Pazara, kao i u celoj Srbiji, da ne dođe do zaključka da se verski objekti jedne vere više štite u odnosu na druge", rekao je Živković. On je kazao da će se Vlada zalagati da se nađe dovoljno prostora u medijima "za afirmaciju svega onog što islam ima dobro da ponudi".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.