Utorak, 22.07.2003.

22:53

Živković i IZ: Doneti zakon o verskim slobodama

Izvor: SRNA

Default images
Predstavnici Vlade Srbije i Islamske zajednice iz Novog Pazara zaključili su u utorak u Beogradu da je u Srbiji potrebno doneti zakon o verskim slobodama i na moderan način urediti ovu oblast. Predsednik Vlade Srbije Zoran Živković izjavio je posle sastanka sa delegacijom IZ, koju je predvodio sandžački muftija Muamer efendija Zukorlić, da država nema ambicije da se meša u život bilo koje verske zajednice i da je prošlo vreme kada je taj odnos bio negativan. Živković je rekao da verske zajednice u Srbiji vidi kao partnere u rešavanju nekih problema i faktore stabilnosti zemlje.

On je kazao da će pitanje imovine IZ biti rešeno kroz zakon o restituciji, u okviru kojeg će biti rešavani svi problemi oko oduzete imovine. "Dogovorili smo se da se zajednički posveti pažnja očuvanju istorijskog nasleđa u području Novog Pazara, kao i u celoj Srbiji, da ne dođe do zaključka da se verski objekti jedne vere više štite u odnosu na druge", rekao je Živković. On je kazao da će se Vlada zalagati da se nađe dovoljno prostora u medijima "za afirmaciju svega onog što islam ima dobro da ponudi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: