Izvor: RTS, 28.Jan.2022, 23:10

Zavod za javno zdravlje o zagađenju u Beogradu: Smanjiti aktivnost i boravak napolju

Vazduh u Beogradu je tokom proteklih dana bio zagađen usled emisije gasova iz toplotnih izvora i posebnih meteoroloških uslova, saopštio je Gradski zavod za javno zdravlje.
Gradski zavod za javno zdravlje oglasio se povodom povećanog zagađenja vazduha u Beogradu, koji je danas bio među prvih pet najzagađenijih gradova na svetu.
Vazduh u Beogradu je tokom proteklih dana bio zagađen usled emisije gasova iz toplotnih izvora i posebnih meteoroloških >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uslova, saopštio je Zavod.
Gradski zavod za javno zdravlje upozorio je građane da smanje fizičku aktivnost i boravak na otvorenom.
Poseban oprez preporučuje se osetljivim grupama, hroničnim bolesnicima, starim osobama i deci.
U saopštenju se navodi da je otklanjanje uzroka zagađenja vazduha u Beogradu definisano Planom kvaliteta vazduha za Beograd.
Ovim Planom su utvrđene mere za smanjenje zagađenja i poboljšanje kvaliteta vazduha, a njihova realizacija je planirana u naredne 4 godine.
Kada ove mere budu sprovedene, očekuje se da učestalost epizodnih zagađenja vazduha bude svedena na minimum.
Gradski zavod za javno zdravlje prati kvalitet vazduha u Beogradu tokom cele godine 24 sata i sa 15 automatskih mernih stanica.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BEOGRAĐANI, OPREZ! Zbog zagađenosti vazduha smanjiti aktivnost i boravak napolju

Izvor: Blic, 28.Jan.2022

Vazduh u Beogradu je tokom proteklih dana bio zagađen usled emisije gasova iz toplotnih izvora i posebnih meteoroloških uslova, saopštio je Gradski zavod za javno zdravlje i upozorio građane da smanje fizičku aktivnost i boravak na otvorenom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.