Izvor: RTS, 21.Apr.2021, 19:30

Vlada Srbije i udruženja frilensera postigli dogovor o plaćanju poreza

Vlada Srbije postigla je dogovor sa predstavnicima Udruženja frilensera i Udruženja radnika na internetu u vezi sa načinom plaćanja poreskih obaveza predstavnika te industrije.
Vlada je prihvatila predlog udruženja da se normirani troškovi povećaju sa postojeća 43 odsto na 50 odsto, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.
Na sastanku je dogovoreno da će radnicima na internetu, odnosno frilenserima, omogući upisivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radnog staža srazmerno uplaćenom delu obaveza.
Rok za usvajanje svih zakonskih propisa koji će definisati budući status radnika na internetu pomeren je na 1. januar 2022. godine, do kada će važiti do sada dogovoreni uslovi.
Na sastanku je dogovoreno da će uz Udruženje radnika na internetu i Udruženje frilensera odrediti svoje predstavnike, koji će učestvovati u radnoj grupi koja ima zadatak da izradi predloge novih zakonskih rešenja.
Imajući u vidu da je Vlada Republike Srbije preuzela obavezu da sve stavke dogovorene na ovom sastanku budu ispunjene, stekli su se uslovi za prestanak protesta frilensera. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada i frilenseri postigli dogovor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021

Vlada Srbije saopštila je večeras da je postigla dogovor sa predstavnicima Udruženja frilensera i Udruženja radnika na internetu u vezi sa načinom plaćanja poreskih obaveza predstavnika ove industrije...Vlada je prihvatila predlog udruženja da se normirani troškovi povećaju sa postojećih 43...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

VLADA SRBIJE POSTIGLA KOMPROMIS SA FRILENSERIMA! Poznato šta je dogovoreno sa "radnicima na internetu"

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2021

Vlada je prihvatila predlog udruženja da se normirani troškovi povećaju sa postojećih 43 odsto na 50 odsto..Vlada Srbije postigla je dogovor sa predstavnicima Udruženja frilensera i Udruženja radnika na internetu u vezi sa načinom plaćanja poreskih obaveza predstavnika ove industrije...Vlada...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vlada Srbije: Postignut dogovor sa frilenserima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2021

Vlada Srbije postigla je dogovor sa predstavnicima Udruženja frilensera i Udruženja radnika na internetu u vezi sa načinom plaćanja poreskih obaveza predstavnika ove industrije, saopštila je 21. aprila Vlada Srbije. Kako se navodi, Vlada je prihvatila predlog udruženja da se normirani troškovi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vlada Srbije i udruženja frilensera postigli dogovor o plaćanju poreza

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Apr.2021, 10:45

Vlada Srbije postigla je dogovor sa predstavnicima Udruženja frilensera i Udruženja radnika na internetu u vezi sa načinom plaćanja poreskih obaveza predstavnika te industrije...Vlada je prihvatila predlog udruženja da se normirani troškovi povećaju sa postojeća 43 odsto na 50 odsto, saopštila...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.