Izvor: RTS, 13.Dec.2021, 07:32

Vanredna situacija i u Novoj Varoši, Lučanima, Ljuboviji i Krupnju; bez struje oko 55.000 potrošača

Situacija u zapadnoj Srbiji se polako normalizuje. Čiste se saobraćajnice po prioritetima i svi glavni pravci su prohodni. Vlažan i težak sneg je bez struje ostavio više hiljada potrošača. Vanredna situacija proglašena je u Ivanjici, Novoj Varoši, Lučanima, Ljuboviji i Krupnju.
Putari su uspeli da obezbede da svi državni putevi i auto-putevi prvog i drugog reda, svi prilazi graničnim prelazima i put ka aerodromu budu prohodni.

Na terenu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je više od 1.800 ljudi i 800 kamiona i jedinica mehanizacije.
Situacija u zapadnoj Srbiji se polako normalizuje.
Na teritoriji Ivanjice proglašena je vanredna situacija.
Sneg je stvorio probleme i u snabdevanju električnom energijom u planinskim predelima centralne i zapadne Srbije.
Pokidani dalekovodi, polomljene bandere, ostavili su bez struje više hiljada potrošača. Zbog niskih temperatura moguća je i poledica, zato, ako krećete na put, još jednom apelujemo da vozite polako, oprezno i sa zimskom opremom.
Sredinom dana prestanak padavina Danas će u Srbiji biti oblačno i hladno, mestimično sa slabim snegom. Samo će u Timočkoj Krajini biti suvo i malo toplije.
Sredinom dana na severozapadu se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje, a posle podne u ostalim krajevima.
Na istoku zemlje i na planinama povremeno će duvati jak sevrozapadni vetar.
Jutarnja temperatura iznosiće između minus tri i dva stepena, a najviša dnevna do pet stepeni.
I u Beogradu će padati slab sneg, ujutru minus jedan stepen, tokom najtoplijeg dela dana temperatura će dostići jedan stepen iznad nule.
Posle dva snežna dana, u utorak i sredu neće biti padavina. Očekuje se slab jutarnji mraz, a dnevna temperatura biće oko i malo iznad nule.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BLOG UŽIVO: Problemi sa strujom, grejanjem i prevozom zbog snega u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 13.Dec.2021

Putari čiste saobraćajnice po prioritetima i navode da su svi glavni pravci prohodni. Da se saobraćaj u Srbiji odvija otežano i usporeno iako je smanjen intenzitet padavina, saopštio je AMSS. Pavle Pavlović iz Beograd-puta rekao je za da su sve ulice prvog prioriteta u Beogradu očišćene, a...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.