Izvor: RTS, 28.Okt.2021, 15:33

"Uzmi račun i pobedi" - dobitnicima tri stana uručeni ključevi

Srećni dobitnici tri stana u poslednjem jesenjem izvlačenju nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2021", potpisali su ugovore sa ministrom finansija Sinišom Malim. Od ponedeljka, 1. novembra, počinje prilagođavanje na novi model e-fiskalizacije, najavio je Mali.
Najviše sreće u finalnom izvlačenju imali su Jelena Šajković iz Beograda, koja je osvojila stan od 55,29 kvadrata u Beogradu na vodi, Silvana Jašarević iz Beograda, koja je dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trosoban u naselju Zemunske kapije, a Milan Amidžić, iz Beograda, takođe u tom naselju dvosoban stan.

Siniša Mali je srećnim dobitnicima čestitao i poželeo im da u novim stanovima provedu puno lepih trenutaka.
"Najpre želim da se zahvalim Jeleni, Silvani i Milanu, kao i njihovim porodicama na učešću u ovoj nagradnoj igri. Želim da se zahvalim svim građanima Srbije koji nas podržavaju u borbi protiv sive ekonomije, svima koji su učestvovali u ovoj nagradnoj igri. Dodelom ključeva za dva stana u naselju Zemunske kapije i za jedan stan u Beogradu na vodi, mi završavamo ovogodišnju nagradnu igru", rekao je Mali.
Istakao je da je ponosan na rezultate, jer u bazenu ima preko 13 miliona koverata, i da ih nikad više nije poslato.

"Mislim da smo na pravi način razvili svest kod građana oko toga zašto je važno uzimati fiskalne račune, zašto je važna borba protiv sive ekonomije", rekao je Mali.
Istakao je da se nada da će se u godinama ispred nas manje pričati o fiskalnim računima, da će ih građani više uzimati, svesniji da se na taj način još više uređuje i gradi lepša  i bolja Srbija.
Napomenuo je da će analiza efekata nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" početi odmah.
Od 1. novembra novi model e-fiskalizacijeNaglasio je da u kontekstu borbe protiv sive ekonomije, za nekoliko dana, od ponedeljka 1. novembra kreće tranzicioni period za novi model e-fiskalizacije, što znači da će obveznici fiskalizacije preći na novi model uređaja, koji može da bude i tablet, laptop, mobilni telefon, koji će uz odgovarajući softver predstavljati fiskalni uređaj.
Obveznici imaju obavezu da pređu na ovaj model do 30. aprila 2022. godine.
"Želim da pozovem sve fiskalne obveznike da se prijave za subvencije. Mi smo već isplatili neke od njih koji su se prijavili. Predviđeno je da obveznici dobiju subvenciju od 100 evra za svako prodajno mesto i 100 evra za svaki fiskalni uređaj. Novi sistem fiskalizacije ni na koji način neće opteretiti naše privrednike, neće ih koštati ništa. Dakle, država će pokriti taj trošak", rekao je on.
Mali je objasnio da novine koje se uvode za konkurentnije i atraktivnije privredno okruženje, doprinose i većim prilivima u budžet.
"To zapravo znači da će biti veće plate, veće penzije, a imaćemo i još više novca za ulaganja u infrastrukturu, puteve, bolnice, škole, nabavku vakcina i svega onoga što jednu državu i društvo čini uređenijim", zaključio je Mali.
"Uzmi račun i pobedi" je nagradna igra sa fiskalnim računima i sllipovima koju je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om u cilju suzbijanja sive ekonomije kroz jačanje svesti i motivacije građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine.
Ove godine organizovana je u dva kruga - prvi je trajao od 15. maja do 25. juna, a drugi krug od 18. septembra do 23. oktobra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.