Usvojeno više urbanističkih planova za Beograd

Izvor: B92, 29.Apr.2021, 13:44

Usvojeno više urbanističkih planova za Beograd

Odbornici Skupštine Grada Beograda doneli su na današnjoj sednici nekoliko planskih akata, koji prema rečima glavnog urbaniste Marka Stojčića proističu iz četiri privatne inicijative. Izmenjen je i dopunjen Plan detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe za Blok 4 (faza I1) na Voždovcu, a doneti su i planovi detaljne regulacije za deo Orlovskog naselja u Mirijevu i za kompleks „West 65” u Novom Beogradu.

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da urbanizam u glavnom gradu funkcioniše dobro i da se po tom pitanju održava kontinuitet.

“Investicioni talas u kome je Beograd neće uskoro stati”, rekao je on.

Odbornici su uvojili izmene i dopune Plana detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe za Blok 4 na opštini Voždovac između Ulice Vojvode Stepe, Borisavljevićeve, Piroćančeve i Bože Jankovića.

Osim toga, usvojeni su Predlog plana detaljne regulacije za deo Orlovskog naselja u Mirijevu i Predlog plana detaljne regulacije za kompleks "West 65" na Novom Beogradu.

Odbornicima su usvojili i Odluku o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije naselja Banjica-kompleks između ulica Crnotravske, Bulevara Jugoslovenske armije, Beranske, Borske i Kaljavog potoka na opštini Voždovac - I faza, za deo bloka 3.

Inicijative na osnovu kojih se donose planovi predstavljaju kontinuitet u stepenu investiranja u Beogradu, pojasnio je Stojčić.

"Urbanizam funkcioniše dobro, održavamo kontinuitet i nema bojazni da će investicioni talas u Beogradu stati", ocenio je Stojčić i najavio za naredni i letnji period niz važnih planskih akata. Кako je ocenio, reč je o verovatno i najznačajnijim planskim dokumentima u ovoj deceniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.