Uručene nagrade Vitez festa, Gujonu pripao Zlatni vitez

Izvor: RTS, 15.Okt.2018, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene nagrade "Vitez festa", Gujonu pripao "Zlatni vitez"

Upravni odbor Kraljevskog Reda Vitezova i "Vitez festa" su u Svečanoj sali skupštine Stari grad dodelili priznanja "Vitez festa" za ovu godinu.
Priznanja "Vitez festa", kako to i priliči, uručena su uz muziku, dame, vitezove, soklare, male prinčeve i princeze. Dobitnici Viteškog mača za ovu godinu su, pored Grada Beograda i njegovog gradonačelnika  Zorana Radojčića, je i arhitekta. prof. Predrag >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ristić.

"Zadovoljan sam što je stiglo priznanje, doduše u moje poslednje dane, ali ja imam naslednike i to je velika stvar", rekao je Ristić.
Nosilac titule Zlatni vitez Stefan Despot za ovu godinu je humanitarac Arno Gujon.
"Veoma mi je važno i čast što sam dobio od vitezova ovo priznanje zbog pomoći koju nosim pravim vitezovima današnjice, a to su Srbi sa KiM kojim i posvećujem ovo priznanje. Vitezovi, vrednosti prošlosti, stvari su koje ne prolaze i oni treba da budu inspiracija naraštajima", kaže Gujon.
Do sada je u našem gradu održano pet vitez festivala namenjenih kako deci tako i odraslima.
"Vitez fest okuplja najbolje pevače, muzičare, najbolje umetnike. Cilj je vratiti belom gradu despota Stefana Lazarevića, njegov duh, a to je ljubav kojoj sve prevashodi", ističe Hadži Zoran Mrđenović iz organizacije "Vitez festa".
Posebne povelje "Vitez festa" dobilo je i više desetina pojedinaca, kulturnih i javnih institucija koji su pomogli realizaciji ovog festivala.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.