Uredba o preregistraciji „crnogoraca“ juče usvojena na Vladi

Izvor: Blic, 24.Apr.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uredba o preregistraciji „crnogoraca“ juče usvojena na Vladi

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici uredbu o obavezi registracije motornih vozila kojima upravljaju osobe s prebivalištem u Republici Srbiji.

Ovaj propis najviše će se odnositi na vozila sa crnogorskim tablicama, a rok za preregistraciju biće tri meseca. Vlada je odlučila da nakon tog roka ne zaplenjuje ova vozila, već da se ona isključuju iz saobraćaja i da im se skinu tablice. Ipak, vozači koji voze kola sa stranim tablicama pre toga će imati priliku da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uredno plate carinu i PDV, uz ovlašćenje izdato do 1. januara prošle godine. Vlasnici četvorotočkaša koji imaju crnogorske tablice, a njih je ponajviše, platiće carinu od 12,5 odsto i porez na dodatu vrednost od 18 odsto na procenjenu tržišnu vrednost vozila. Pretpostavka je da bi trebalo da se obrate carinarnici u svom mestu prebivališta i podnesu zahtev za carinjenje vozila. Što se tiče plaćanja poreza, vlasnici "crnogoraca" negoduju budući da se na automobil koji vredi u proseku 2.000 evra plaća PDV od oko 400 evra, a na carini će ostaviti 240 evra. Posle toga valja platiti i registraciju od oko 200 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.