Homen i Ćirić nisu razrešeni funkcija

Izvor: RTS, 23.Apr.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen i Ćirić nisu razrešeni funkcija

Vlada Srbije nije prihvatila predlog Odbora za rešavanje o sukobu interesa da razreši funkcija državne sekretare Slobodana Homena i Nebojšu Ćirića. Vlada usvojila Uredbu o uslovima i načinu podsticanja proizvodnje i prodaje traktora i o obavezi registracije motornih vozila.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine traktora proizvedenih u Srbiji, prema kojoj je predviđeno umanjenje cene novog traktora za 2.000 evra, saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Ministarstvo poljoprivrede.

Pravo kupovine novih traktora u skladu sa ovom uredbom imaće fizička lica registrovana kao poljoprivredni proizvođači, kao i pravna lica registrovana za obavljanje delatnosti poljoprivredne proizvodnje.

Uredbu je predložilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, koje je, sagledavajući stanje i opremljenost domaće poljoprivrede mehanizacijom, brojno stanje, strukturu i starost, uočilo veoma nepovoljne pokazatelje i 12. marta uputilo inicijativu Ministarstvu ekonomije.

Vlada Srbije usvojila je Zaključak kojim se ne prihvata preporuka Republičkog odbora za rešavanje sukoba interesa za razrešenje Slobodana Homena sa funkcije državnog sekretara u Ministarstvu pravde i Nebojše Ćirića sa funkcije državnog sekretara u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Republički odbor za rešavanje sukoba interesa saopštio je juče da je izrekao "mere preporuke za razrešenje" državnih sekretara Nebojše Ćirića i Slobodana Homena zbog uticaja na sudsku vlast i povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Republički odbor smatra da su Ćirić i Homen, sastavljanjem preporuke o postupanju sudova u radnim sporovima i njenim prosleđivanjem Vrhovnom sudu Srbije, prekršili odredbu zakona kojom je javnom funkcioneru zabranjeno da utiče na sudsku vlast.

Uredba o prodaji traktora i registraciji vozila

Vlada Srbije usvojila je  Uredbu o uslovima i načinu podsticanja proizvodnje i prodaje traktora u Srbiji i Uredbu o dopuni Uredbe o uslovima i kriterijumima za subvencionisanje kamatne stope za potrošačke kredite, odnosno finansijski lizing, za nabavku određenih potrošnih dobara i turističkih putovanja u 2009.

Na sednici je usvojena i Uredba o obavezi registracije motornih vozila kojima upravljaju lica sa prebivalištem u Republici Srbiji, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Usvojena je i Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o premiji za mleko za 2009. godinu, Uredbu o prestanku važenja Uredbe o korišćenju sredstava podrške nekomercijalnim poljoprivrednim gazdinstvima u 2009. godini i Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o dozvoljenom postupanju sa carinskom robom, puštanju carinske robe i naplati carinskog duga.

Vlada Srbije usvojila je i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o saradnji u oblasti turizma između Srbije i Vlade Sirijske Arapske Republike, Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o saradnji u oblasti turizma između Vlade Srbije i Vlade Republike Kipar i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Usvojen je zaključak kojim se prihvata Izveštaj o sprovođenju Nacionalnog programa integracije Srbije u Evropsku uniju za period januar-mart 2009. godine, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Homen i Ćirić nisu razrešeni

Izvor: B92, 23.Apr.2009

Beograd -- Vlada Srbije nije prihvatila predlog Odbora za rešavanje o sukobu interesa da razreši funkcija državne sekretare Slobodana Homena i Nebojšu Ćirića... Kako se navodi u saopštenju, Vlada Srbije je usvojila Zaključak kojim se ne prihvata preporuka Republičkog odbora za rešavanje o sukobu...

Nastavak na B92...

Vlada čuva Ćirića i Homena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2009

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak kojim se ne prihvata preporuka Republičkog odbora za rešavanje sukoba interesa za razrešenje Slobodana Homena sa funkcije državnog sekretara u Ministarstvu pravde i Nebojše Ćirića sa funkcije državnog sekretara u Ministarstvu ekonomije i regionalnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

HOMEN: Tražiću zaštitu Ustavnog suda

Izvor: Danas, 23.Apr.2009

Vlada Srbije juče nije prihvatila preporuku Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa za razrešenje Slobodana Homena sa funkcije državnog sekretara u Ministarstvu pravde.

Nastavak na Danas...

Vlada ignoriše zakon

Izvor: Blic, 24.Apr.2009, 09:37

Svi članovi Vlade Srbije su na jučerašnjoj sednici jednoglasno glasali da odbiju preporuku Odbora za rešavanje sukoba interesa da razreši državne sekretare ministarstava pravde i ekonomije, Slobodana Homena i Nebojšu Ćirića, zbog uticanja na sudsku vlast. Na taj način su se oglušili o Zakon...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.