Izvor: RTS, 25.Apr.2021, 06:36

Uklanja se bomba iz Drugog svetskog rata na Banovom brdu, zatvara se nekoliko ulica

U Beogradu su, u blizini Hipodroma, zbog uništavanja i uklanjanja avio-bombe iz Drugog svetskog rata u Nodilovoj ulici, zatvoreni delovi Požeške, Zrmanjske i Paštrovićeve ulice, okvirno od 6 do 17 sati. Avionska bomba teška je 242 kilograma.
Saobraćaj je u Požeškoj ulici obustavljen. Cela zona opasnosti zatvara se za pešački i motorni saobraćaj.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je zbog uklanjanja bombe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaostale iz Drugog svetskog rata na Banovom brdu evakuisano više od 1.000 građana. 
"Uklonili smo devet starih vozila, a jedan britanski državljanin nije hteo da se evakuiše, pa smo morali da ga privedemo", rekao je Vulin za TV Prva. 
Za slabije pokretne obezbeđen je prevoz, a o obolelima od kovida brinuće ekipa Doma zdravlja.
Vulin je naveo da je uklonjen prvi upaljač sa bombe, koji je bio mehanički, i dodao da će od toga da li je drugi upaljač hemijski ili mehanički zavisiti da li će biti izvedena kontrolisana detonacija ili će bomba biti transportovana.
Za saobraćaj se zatvara deo Požeške, Zrmanjske i Paštrovićeve ulice. Tramvaji na linijama 12L, 2 i 13 voze skraćeno do Gospodarske mehane, a trasu su promenila i vozila na linijama 23, 37, 49, 51, 52, 53, 57, 58, 85, 87, 88 i 560E.
Na terenu su pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo zatvaranje ulica u Beogradu zbog uništavanja bombe iz Drugog svetskog rata

Izvor: Radio 021, 25.Apr.2021

U Beogradu će danas, u blizini Hipodroma, zbog uništavanja i uklanjanja avio-bombe iz Drugog svetskog rata u Nodilovoj ulici, biti zatvoreni delovi Požeške, Zrmanjske i Paštrovićeve ulice, okvirno od 6 do 17 sati. Avionska bomba teška je 242 kilograma...Saobraćaj je u Požeškoj ulici obustavljen....

Nastavak na Radio 021...

Banovo brdo: Počelo uklanjanje bombe VIDEO

Izvor: B92, 25.Apr.2021

Jutros oko 9 sati počelo je uklanjanje avio-bombe zaostale iz Drugog svetskog rata, koja je pronađena na gradilištu u Nodilovoj ulici na Banovom brdu...Uklanjanje bombe vrše pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a...Deo Požeške u potpunosti je zatvoren za javni i motorni saobraćaj, a ulice...

Nastavak na B92...

Bomba sa Banovog brda izvađena i biće bezbedno aktivirana u Deliblatskoj peščari

Izvor: N1 televizija, 25.Apr.2021

Bomba teška 242 kilograma iz Drugog svetskog rata, izvđena je iz zemlje na gradilištu u Nodilovoj ulici na Banovom brdu, i transporterom će biti preneta u Deliblatsku peščaru gde će biti aktivirana da na bezbednom eksplodira, nezvanično saznaje N1 od pripadnika policije na terenu. Deo stanovnika...

Nastavak na N1 televizija...

UPALJAČI UNIŠTENI NA LICU MESTA Ovako izgleda avionska bomba koju su pripadnici MUP-a demontirali (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 25.Apr.2021

Avionska bomba do 242 kilograma, zaostala iz Drugog svetskog rata, uspešno je danas neutralizovana i uklonjena iz Nodilove ulice na Banovom brdu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.